Cele mai uşoare exerciţii pentru abdomen

1 2 jpg jpeg

Când spui abdomen, cei mai mulţi oameni se gândesc la partea aceea de “burtică”, care se formează atunci când pantalonii te strâng. Muşchii abdominali sunt mult mai complecşi, se întind spre lateral până la spate şi chiar pe coapse.

Iată cele mai uşoare exerciţii pentru abdomen, care să te ţină în formă zi de zi!

Înainte să începi orice exerciţiu trebuie să nu uiţi să respiri, este foarte important! Pune-te în poziţie de flotări, dar stai pe coate. Întoarce-ţi abdomenul cu tot cu coapse şi fund de la stânga la dreapta, ridicând cât poţi de mult. Trebuie să simţi ca şi când te-ar strânge pantalonii. Poţi începe cu 2 serii de câte 10 exerciţii pentru fiecare parte.

Iată unul dintre cele mai uşoare exerciţii pentru abdomen, pe care poţi să îl faci de 3-4 ori pe săptămână 3 seturi a câte 15 exerciţii pentru un abdomen tare şi plat. Aşază-te în fund, ridică picioarele până când stai în formă de V. Ia o minge uşoară şi ţine-o în mâini. Roteşte-te de la stânga la dreapta ţinând mereu mingea în mâini. Trebuie să simţi cum lucrează tot abdomenul, şi sus şi jos.

Un exerciţiu la fel de practic printre cele mai uşoare exerciţii pentru abdomen este să te aşezi pe o saltea, pe spate cu piciorul drept ridicat şi cu stângul îndoit. Trebuie să atingi piciorul drept cu mâna stângă exact în centru, fără să ridici şoldurile sau mâna cealaltă. Repetă de 10-12 ori pe fiecare picior.

Stai pe spate pe o saltea cu mâinile sub cap. Inspiră şi ridică-ţi umerii, trăgând cu mâinile de cap şi în acelaşi timp trage genunchii la 90 de grade. Ţine 3-5 secunde, apoi expiră şi întinde picioarele la 45 de grade, menţine 4-5 secunde. 2 seturi de câte 10-15 abdomene, este printre cele mai uşoare exerciţii pentru abdomen care îţi vor tonifia muşchii abdominali.

Întinde-te pe o saltea, ridică mâinile deasupra capului în timp ce inspiri şi ridică genunchii la 90 de grade. Expiră şi ridică-te până când aduci mâinile la genunchi, să ai corpul în formă de V. Dacă nu poţi face din prima, ajută-te cu mâinile de podea. 15 exerciţii în 2 seturi te vor ajuta să faci abdomenul puternic.

Unul dintre cele mai uşoare şi cunoscute exerciţii pentru abdomen este cel în care stai în genunchi şi în braţe şi îţi tragi genunchiul spre faţă în timp ce apleci capul să atingi nasul cu genunchiul, iar apoi tragi piciorul cât poţi în spate. Abdomenul trebuie să fie încordat, la fel şi muşchii fesieri. Se fac 2 serii a câte 8 exerciţii pe fiecare picior.

Întinde-te pe saltea, pune-ţi mâinile sub fund şi stai cu umerii ridicaţi. Ţine între picioare o greutate de 2 kg şi ridică picioarele la 45 de grade. 15-30 de astfel de exerciţii făcute de 3-4 ori pe săptămână vor da rezultate excelente în doar 3 săptămâni.

Aşază-te în formă de V, picioarele întinse la 45 de grade şi mâinile sub genunchi. Dă drumul la picioare până ajung să fie paralele cu podeaua. Ţine aşa 15 secunde şi expiră. Nu face mai mult de 5 exerciţii, e posibil să te doară spatele.

Un alt exerciţiu foarte bun printre cele mai uşoare exerciţii pentru abdomen, este să te întinzi pe spate, cu umerii ridicaţi şi capul între mâini. Ţine corpul drept, iar piciorul drept du-l puţin în exterior, iar piciorul stâng pune-l peste piciorul drept, în aşa fel încât glezna să fie la genunchiul piciorului de jos. Ridică piciorul drept acum, repetă de 50 de ori şi schimbă piciorul.

Dacă vrei un exerciţiu simplu şi care dă rezultate imediat, întinde-te pe spate, stai cu mâinile ridicate după cap şi ridică-te în acelaşi timp cu picioarele în aşa fel încât să formezi un V. în timp ce duci mâinile la picioare, vârfurile picioarelor să fie ţinute drept spre mâini. Repetă de 3-5 ori a câte 3 serii. Printre cele mai uşoare exerciţii pentru abdomen, dă rezultate repede, dar trebuie să le faci zilnic.

Stai în picioare, depărtează-le puţin, pune mâinile încrucişate peste piept şi apleacă-te ca într-o genuflexiune, dar fix la jumătate. Se fac câte 5 serii de câte 5 exerciţii şi este unul dintre cele mai uşoare şi accesibile exerciţii pentru abdomen.

Un exerciţiu uşor şi foarte bune este să stai pe spate cu genunchii ridicaţi la 90 de grade şi cu mâinile pe lângă corp. Balansează picioarele îndoite şi lipite de la stânga la dreapta, cât mai încet să lucreze abdomenul. Printre cele mai uşoare exerciţii pentru abdomen, poţi să îl faci zilnic, va da rezultate imediat.

Alte două exerciţii extrem de simple şi de care toţi uită repede sunt bicicleta şi foarfeca, sunt printre cele mai uşoare exerciţii pentru abdomen şi pot fi făcute oricând. Un lucru este cert, pentru un abdomen perfect trebuie să faci cât de des poţi exerciţii. Vezi care exerciţii şi se potrivesc cel mai bine şi încearcă să faci de cel puţin 3 ori pe săptămână pentru un abdomen de sportiv.