Cele mai bune exerciţii pentru abdomenul inferior

1 2 jpg jpeg

Abdomenul plat este râvnit de cele mai multe femei, mai ales că de la o anumită vârstă, ştim cu toţii cât de greu este să mai păstrezi un abdomen de invidiat. Dacă vrei să îţi păstrezi trupul cât mai frumos şi tânăr prin exerciţii zilnice, iată câteva dintre cele mai bune exerciţii pentru abdomenul inferior.

Importat este să se facă exerciţii de minimum 3 ori pe săptămână pentru rezultate concrete. Mai mult, efectuarea corectă a exerciţiilor este mai mult decât necesară, altfel, nu o să avem rezultatul dorit, adică un abdomen plat şi suplu.

Respiraţia este şi ea de mare ajutor când facem exerciţii fizice. Fără respiraţie corectă, nu vom putea executa exerciţiile aşa cum trebuie şi nici nu vom putea să facem suficient de multe. Repetarea şi respiraţia sunt, deci, importante pentru obţinerea eficienţei.

Cele mai bune exerciţii pentru abdomenul inferior – ridicarea picioarelor cu genunchii la piept

Unul dintre cele mai bune exerciţii pentru abdomenul inferior este cel în care stai întinsă pe spate cu mâinile sub fese. Genunchii de îndoaie puţin, iar picioarele se ţin apropiate. Capul este ridicat, bărbia în piept. Picioarele se ridică şi se lasă pe călcâie încet. Când se ridică se inspiră, când se lasă se expiră cât mai încet şi cât mai mult. Nu se lasă picioarele să cadă de sus. Se fac 4-5 serii a câte 15-20 de repetări. La ultima repetare se lasă picioarele foarte lent şi se menţine 5-10 secunde deasupra solului.

Alt exerciţiu asemănător, dar mai greu este din aceeaşi poziţie, de data aceasta cu picioarele întinse, inclusiv vârful picioarelor. Mâinile sun fese, partea lombară lipită de sol şi cu bărbia în piept. Picioarele se ridică până la 45 de grade şi nu se lasă pe sol deloc. Nu se ridică spatele, iar abdomenul se ţine încordat. Se expiră lent când se lasă picioarele spre sol. Se fac 4-5 serii a câte 10-15 exerciţii.

Cele mai bune exerciţii pentru abdomenul inferior – forfecarea picioarelor şi ţinerea lor cât mai mult de la sol

Alt exerciţiu pentru abdomenul inferior este forfecarea picioarelor. Se stă în poziţia de mai sus, cu mâinile sub fese şi bărbia în piept, se ridică picioarele puţin, se ţin drepte cu vârfurile picioarelor întinse şi se începe forfecarea, adică ridicarea picioarelor alternativ de sus în jos, dar nu foarte mult. Se fac 15-20 de forfecări, faceţi câte serii puteţi, de preferat 4-5.

La fel ca cel de sus, următorul exerciţiu este prin forfecarea picioarelor înăuntru şi în afară din aceeaşi poziţie, cu picioarele ridicate de la sol. Mare grijă la reparaţie, nu vă grăbiţi. Foarte posibil să aveţi dureri de spate în zona lombară după exerciţii pentru abdomenul inferior, de aceea este bine să relaxaţi partea aceasta după efectuarea lor.