Cele mai bune exerciţii de făcut după o masă copioasă

1 2 jpg jpeg

În cazul în care ai avut parte de o masă copioasă nu te aşeza niciodată imediat în pat. Rezervă-ţi câteva momente pentru a-ţi ajuta organismul să digere mâncarea mai bine şi mai uşor astfel încât să nu îngreunezi buna desfăşurare a organismului tău.

Sănătatea este cel mai de preţ dar pe care îl poţi avea şi trebuie să te preocupi de ea mai presus de toate.

Alimentaţia ta zilnică este precum combustibilul unei maşini, dacă rezervorul este prea plin va curge şi vei face risipă, dacă acesta este prea gol nu vei ajunge la destinaţia finală.

Deci, evită pe cât posibil abuzul alimentar şi obiceiurile nesănătoase.

Mişcarea îţi schimbă starea de spirit

După ce ai terminat de mâncat, preţ de câteva momente te vei simţi foarte bine, una dintre cele mai mari nevoi ale organismului este pe deplin satisfăcută. Însă imediat cum stomacul tău nu va mai primi alimente şi procesul de digerare va începe, atunci vor apărea şi problemele digestive. Motiv pentru care se recomandă să îi dai o mână de ajutor organismului.

Efectuarea exerciţiilor fizice după masă te va ajuta să anulezi efectele negative ale belşugului alimentar de care ai beneficiat.

Mişcarea făcută în mod constant te va ajuta să te menţii în formă, să ai mai multă încredere în tine şi să te bucuri de sănătate.

Află care sunt cele mai bune băuturi pentru un abdomen plat AICI

Mersul pe jos uşurează digestia

2 jpg jpeg

Ai musafiri din alt oras? Perfect! După masa copioasă învită-i la o plimbare prin oraşul tău. Cu această ocază vei ajuta corpul să digere alimentele consumate, te vei bucura de compania celor dragi şi contribui activ la menţinerea sănătăţii tale.

Minim 10 minute de mers pe jos fac diferenţa dintre un tranzit lent şi unul perfect funcţional.

Profită de aceste minute pentru a-ţi goli mintea şi pentru a te bucura de tot ce te înconjoară.

Apelează la exerciţiile de stretching

1 2 jpg jpeg

Evită senzaţia de balonare, de depresie sau oboseală ce pot să apară după masă cu ajutorul mişcărilor de stretching pe care le poţi combina cu mişcări de yoga sau pilates.

Alege să fii activ în orice perioadă a zilei te-ai afla.

Nu te vei simţi vinovat pentru faptul că ai mâncat prea mult şi ideal ar fi să renunţi totuşi la desert. În cazul în care l-ai consumat dublează numărul de minute destinate exerciţiilor fizice.

Recuperarea de a doua zi

Nu este o glumă. După ce ai avut parte de un real festin cu o zi înainte, încearcă să ajuţi organismul şi să ţii o zi de post în care să consumi doar lichide, apă, ceai, pentru ca astfel să ajuţi corpul să elimine toate reziduurile din urma digestiei şi corpul să nu depună un efort prea mare pentru a le elimina.

Cel mai eficient antrenament după o masă copioasă are loc în intervalul de până la maxim 12 ore după ce te-ai bucurat de festinul culinar, ulterior acestui interval caloriile ingerate se vor transforma în ţesut adipos, afirmă specialiştii de la Mind Body Green.

Fie că alegi doar să plimbi câinele, să te plimbi cu prietenii prin parc sau fie că alegi să mergi la sală, important este să fii activ.