Ce să mănânci înainte să mergi la sală

1 2 jpg jpeg

Dacă vrei să slăbeşti

Fructele proaspete, legumele, cerealele nu ar trebui să îţi lipsească din alimentaţie, dacă mergi la sala de sport ca să scapi de kilogramele nedorite.

În cazul în care activitatea aleasă este de tip cardiovascular, se recomandă un mic dejun uşor, pe bază de fructe sau suc, completat cu o felie de pâine prăjită şi miere, pentru refacerea energiei, sau cereale. Legumele verzi sunt o sursă importantă de carbohidraţi. Exerciţii fizice înainte de masa de prânz Pauza de prânz, chiar înainte de a mânca, este un interval orar pe care mulţi îl aleg pentru a face sport, indiferent dacă vor să slăbească ori să se îngraşe. Înainte de începerea activităţii sportive trebuie să se ia o gustare pe bază de fructe. Pe de altă parte, când s-a efectuat deja o activitate cardio, e bine să consume carbohidraţi şi proteine. Ce mănânci dacă faci sport seara Mulţi aleg sportul după ce ies de la serviciu. Dacă este vorba despre un exerciţiu anaerobic, trebuie să se consume ceva uşor, cina fiind pe bază de proteine, legume uşor digerabile sau salată. Dacă după serviciu se optează pentru alergări, ideal ar fi ca masa de seară să includă proteine şi legume crude, precum şi un aport de carbohidraţi. De exemplu, un meniu perfect ar fi o salată de pui sau ton şi o felie de pâine integrală prăjită.

Dacă vrei masă musculară

În cazul în care ai nevoie de masă musculară, este important să introduci în alimentaţie proteine, ele sunt foarte importante. Mănâncă pui, carne slabă de curcan, dar şi carne de vită şi peşte.