Cât de important este antrenamentul picioarelor

2 jpg jpeg

Antrenarea picioarelor nu ar trebui privită ca pe o activitate oarecare. Dimpotrivă este un „rău” necesar sănătăţii tale. Antrenamentele fie că le faci la sală sau în parc, fie acasă te vor ajuta dacă eşti constant să îţi dezvolţi musculatura şi să ai mai multă putere atât în fese cât şi în coapse.

Musculatura picioarelor trebuie menţinută fermă pentru a-ţi menţie echilibrul şi a nu mai fi expus atât de uşor la micile accidenteri ce pot să apară, de la luxaţii, entorse până la fractură.

Dacă ai putere în picioare şi fese vei avea un echilibru mai bun, rezistenţă mai mare şi putere de susţinere a întreg organsismului. De asemenea, înseamnă că ai un risc mai mic de accidentare, care va face să crească şi îţi va menţine independenţa.

Află cum să ai genunchi frumoşi timp îndelungat AICI

Te ajută să scapi de celulită

Există câteva alimente care vă ajută în combaterea celulitei
 jpeg

Din păcate, aspectul de coajă de portocală afectează atât femeile cât şi ami nou şi bărbaţii, indiferent de vârsta şi greutatea lor.

Zonele cele mai expuse la această probelmă fiind coapsele şi picioarele deoarece musculatrura nefiind lucrată este facilitată depuenrea de ţesut adipos în zonele respective.

Cu cât vei fi mai activ şi vei antrena musculatura picioarelor, vei observa cum coaja de portocală va fi treptat înlocuită cu o piele fermă, tonifiată şi frumoasă.

Bineînţeles că este necesar să ai grijă şi la alimentaţie, doar mişcare nu poate face minuni.

Îţi îmbunătăţeşte echilibrul

1 2 jpg jpeg

Ca să te bucuri de un echilibru bun este necesar să lucrezi bine toate grupele musculare, motiv pentru care antrenarea musculaturii picioarelor te vor ajuta să lucrezi şi restul corpului. Mai ales că la nivelul picioarelor se regăseşte cel mai lung muşchi din organism. Cu cât ai parte de mai multă fibră în acaestă zonă cu atât mai intese vor fi arderile, iar la efectuarea sarcinilor simple vei consuma mult mai multă energie.

Chiar şi banalele genuflexiuni te vor ajuta să îţi creşti rata metabolică, deci nu mai aştepta şi apucă-te să faci mişcare.

Îţi dă un aspect fizic de invidiat

Toată lumea îşi doreşte un corp bine lucrat, tonifiat pe care să se aşeze uşor şi placut orice haină. Însă fără un pic de efort din partea ta nu vei reuşi acest lucru.

Introdu în programul tău banalele genuflexiuni, săriturile, fandările şi ajută-te să te simţi bine în pielea ta.