Cât de eficiente sunt exerciţiile fizice în combaterea migrenelor

1 2 jpg jpeg

În cadrul cercetării realizate, persoanele care sufereau de migrene au fost împărţite în trei grupuri: primul grup a efectuat, în mod regulat, exerciţii fizice, sub supravegherea unui antrenor, cel de-al doilea grup a efectuat exerciţii de relaxare, în timp ce persoanelor din cel de-al treilea grup le-a fost administrat un tratament împotriva migrenelor.

După 12 săptămâni, voluntarii din toate cele 3 grupuri au admis faptul că frecvenţa durerilor de cap s-a diminuat. Astfel, cercetătorii au ajuns la concluzia că exerciţiile fizice sunt la fel de eficiente ca şi relaxarea şi tratamentele medicamentoase.

Majoritatea pacienţilor au declarat faptul că au observat îmbunătăţiri atunci când au efectuate exerciţii fizice la un nivel intens, în timp ce doar câţiva voluntari au observat că exerciţiile fizice intense le-au agravat simptomele migrenelor.

Cu toate astea, medicii recomandă efectuarea de exerciţii fizice cel puţin 30 de minute pe zi, deoarece sportul contribuie la menţinerea sănătăţii întregului organism.