Cât de benefic este să sari coarda

2 jpg jpeg

Nimic nu se compară cu o activitate fizică făcută în aer liber, într-un parc sau pe malul unei ape.

Când erai copil te amuzai copios în faţa blocului sărind coarda, jucând elasticul, ascunselea. De dimineaţă până seara erai într-o perpetuă mişcare, veselie şi aveai o stare de sănătate perfectă.

Timpul a trecut şi ai devenit un adult preocupat de grija zilei de mâine şi abia dacă mai apuci să mănânci ceva la timp. Evoluţia societăţii îţi pune la dispoziţie liftul ca să nu mai urci pe scări, maşina ca să nu mai mergi pe jos, iar mişcarea pare o poveste din copilărie.

Antrenează-ţi tot corpul printr-o săritură

Redescoperă bucuria copilăriei tale, achiziţioneză-ţi o coardă, sigur le mai găseşti prin magazine şi pune-te pe treabă.

Activitatea aerobică pe care ţi-o oferă săritul corzii îţi lucrează toate grupele de muşchi şi te umple de adrenalină, endorfine şi sănătate. Un banal joc ce este compus dintr-un exerciţiu complet care va face ca toţi muşchii tăi să se pună în funcţiune pentru a te ajuta să sari. Vei descoperi astfel că ai muşchi în locuri unde nici nu te gândeai, pentru că activitatea de birou pe imobilizează într-un scaun şi te face să uiţi de anumite grupe de muşchi.

Benefică pentru o siluetă de vis

În momentul în care te apuci de sărit coarda, deşi nu pare, consumul energetic al corpului tău creşte, ceea ce înseamnă că vei consuma mai mult ţesut adipos şi vei slăbi uniform.

Activitatea cardio solicită pe lângă musculatură şi sistemul cardiovascular, inima pompează sângele cu putere, sângele ajunge mai bine la ţesuturi, creierul se oxigenează şi astfel tot corpul se bucură de beneficiile acestei activităţi.

Dacă alegi să faci aceste exerciţii în parc dimineaţa când poţi să observi şi răsăritul soarelui te vei încărca cu energie şi mai bună pe care să o consumi apoi lent pe tot parcursul zilei.

Potrivit studiilor efectuate de către centrele de nutriţie şi fitnes se pare că această activitate ajută la scăderea nivelului rău de colesterol din organism, mai ales că dacă sari coarda preţ de o oră ajungi să consumi până la 1000 de calorii.

Masa musculară antrenată este sănătate curată

Nu mai are rost să menţionăm cât de intens lucrează toţi muşchii tăi pentru a realiza mişcările făcute cu coarda, însă merită să atragem atenţia asupra faptului că o musculatură bine şi constant antrenată reprezintă o porţie de sănătate garantată ce va fi vizibilă în postura ta corporală, se va evidenţia pe cântar şi te vei mândri peste tot cu noua ta siluetă. Mai mult de atât te vei feri de alte probleme de sănătate precum problemele de la nivelul coloanei.

Nu ai timp să mergi la sala, este prea scump abonamentul? Atunci coarda este soluţia potrivtită pentru tine.

Începe treptat cu câte 10-15 minute pe zi, alternează cu câteva minute de alergare pe loc sau nu după care poţi să îţi continui activităţile tale zilnice.

Vei redescoperi o mică parte din bucuriile vremurilor de altă dată, te vei binedispune şi te vei feri de foarte multe probleme.