Beneficiile mersului pe biciclet─â

1 2 jpg jpeg

Cei care au obiceiul de a pedala cu regularitate îmbătrânesc mai greu decât cele care nu au acest obicei.

Beneficiile mersului pe biciclet─â: antreneaz─â inima

Persoanele care obi┼čnuiesc s─â mearg─â cu bicicleta sunt mai pu┼úin predispuse afec┼úiunilor cardiace,. Asta pentru c─â mersule pe biciclet─â duce la o mai bun─â oxigenare a organelor. Inima pompeaz─â mai mult s├ónge ┼či oxigen c─âtre ┼úesuturi. Potrivit unor studii, reduce la jum─âtate riscul unui atac de cord.

Beneficiile mersului pe bicicletă: reduce riscul de apariţie a astmului

Aceast─â activitate este o bun─â modalitate de prevenire a afec┼úiunilor respiratorii, precum astmul ┼či bron┼čita. De asemenea, cre┼čte capacitatea de efort fizic. De asemenea, este un mod de a ├«mbun─ât─â┼úi circula┼úia s├óngelui, ceea ce ├«nseamn─â c─â te fere┼čte de apari┼úia sindromului picioarelor umflate, dar scade ┼či riscul apari┼úiei varicelor.

Beneficiile mersului pe bicicletă: Scade riscul de apariţie a osteoporozei

Persoanele care obi┼čnuiesc s─â mearg─â pe biciclet─â cu regularitate au un risc mai sc─âzut de a dezvolta osteoporoz─â. Reprezint─â, de asemenea, o bun─â metod─â de a-┼úi ├«nt─âri musculatura inferioar─â. Este, de asemenea, de ajutor ├«n ceea ce prive┼čte articula┼úiile de la nivelul genunchilor.

Ca orice activitate fizic─â, mersul pe biciclet─â te ajut─â s─â te eliberezi de stre, ceea ce ├«nseamn─â c─â ├«┼úi cre┼čte capacitatea de concentrare.

├Än timpul mersului cu bicicleta corpul elibereaz─â endorfine, substan┼úe cunoscute ca ÔÇ×hormonii fericiriiÔÇť.

Un alt beneficiu al mersului pe biciclet─â este combaterea oboselii. Cercet─âtorii americani de la Universitatea din Georgia spun, potrivit unui studiu mai vechi, c─â trei ┼čedin┼úe pe s─âpt─âm├ón─â a c├óte 25 de minute de mers cu bicicleta ajut─â la combaterea oboselii.