Beneficiile alergatului zilnic

1 2 jpg jpeg

Conform medicinei chineze, corpul omenesc se deteriorează, deci îmbătrâneşte, din cauză că sângele îşi pierde abilitatea de a-l hrăni şi proteja cum trebuie. Măduva osoasă produce globule roşii şi un tip de celule albe, însă pe măsură ce înaintăm în vârstă, ea se impurifică şi produce din ce în ce mai puţine celule folositoare. Dar, dacă învăţăm să ne curăţăm măduva, aceasta va produce din nou sânge proaspăt şi sănătos. Una din căile de a păstra această capacitate a măduvei este mişcarea.

Foarte multă lume consideră că alergatul nu este pentru ei. Asta pentru că, aşa cum se întâmplă cu orice domeniu, trebuie evoluat treptat. Alergatul se învaţă în timp, de la cum să îţi mişti musculatura, la respiraţia din timpul alergatului, care este esenţială. Astfel că, alergatul zilnic aduce noi şi noi modificări ale corpului. Iată principalele beneficii ale alergatului zilnic.

Beneficiile alergatului zilnic – împiedică îmbătrânirea şi protejează inima

Alergatul zilnic încurajează organismul să producă mai mult sânge, care are rol de a suplini necesităţile corpului pe durata efortului. Astfel că, din start, protejează inima, împiedică îmbătrânirea producând sânge proaspăt şi reduce colesterolul.

Ceea ce este extraordinar este că în timpul efortului, sângele circulă cu viteză mai mare prin anumite capilare, ceea ce înseamnă oxigenarea şi nutriţia ţesuturilor din întregul corp. Un alt beneficiu este că se îmbunătăţeşte şi circulaţia cerebrală, ceea ce înseamnă creşterea performanţelor intelectuale, capacităţii de memorare şi concentrare, deci a unei stări de bine per total.

Alergătorii înrăiţi sunt rareori trişti sau obosiţi, asta pentru că alergatul zilnic reduce nivelul de stres şi combate oboseala, implicit depresia şi alte afecţiuni psihice cauzate de epuizarea fizică şi intelectuală. Printre cei mai fericiţi oameni se numără, cu siguranţă, persoanele care fac mişcare regulat.

Beneficiile alergatului zilnic – creşte stima de sine, optimismul şi puterea de concentrare

Alergatul zilnic creşte stima de sine, încrederea în propriile puteri, optimismul şi previne tulburările comportamentale. Se poate observa foarte uşor că persoanele active sunt mult mai optimiste şi fericite decât cele sedentare.

Atletismul este singurul sport despre care se crede că dă dependenţă. Nu este ceva imposibil, căci alergatul zilnic ajută creierul să elibereze endorfine, hormonul fericirii. De aici şi dorinţa, în timp, de a alerga mereu.

Mai mult decât atât, alergatul arde calorii, deci este cea mai bună metodă de a slăbi rapid şi a obţine formele bine proporţionate, deoarece sunt solicitaţi cam toţi muşchii. În plus, este o metodă foarte plăcută de a slăbi, se poate alerga în natură, ceea ce aduce şi o linişte interioară.

Alergatul zilnic reglează metabolismul, prin faptul că reduce hormonii de stres şi creşte tonusul organismului. Se pare că alergatul întăreşte sistemul osos şi previne osteoporoza, deci este perfect pentru femei.

Beneficiile alergatului zilnic – alungă insomniile şi te ajută să slăbeşti armonios

Persoanele care au probleme cu somnul, vor observa în scurt timp că alergatul le aduce un somn profund de bebeluş, iar nopţile albe vor dispărea din viaţa lor.

Când te hotărăşti să începi să alergi zilnic, ai în vedere câteva detalii importante pentru sănătatea ta. Ai nevoie de somn şi odihnă înainte de a depune efort, deci nu neglija acest aspect, altfel apare epuizarea. Înainte de a începe să alergi propriu-zis, ai nevoie de câteva exerciţii de întindere a muşchilor, iar după alergare este bine să faci exerciţii de relaxare.

Ca să rezişti, trebuie să o iei treptat, aşadar, nu alerga prea mult din prima, s-ar putea să nu mai vrei să alergi deloc. Când alergi, ţine un ritm al respiraţiei, stai cu privirea sus şi mişcă braţele corect pe lângă corp. Cel mai bine este să alergi fără însoţitor, ca să poţi să-ţi găseşti propriul ritm, care, în timp, va creşte. La final, nu sări peste micul dejun şi nu evita să te hidratezi, dacă vrei să pierzi kilogramele în plus, acestea vor dispărea cu timpul.