Arde kilogramele în 30 de minute!

1 2 jpg jpeg

Sculptează tot corpul!

Alternează săriturile uşoare cu semigenuflexiuni câteva minute şi vei simţi cum lucrezi muşchii fesieri, muşchii coapselor şi ai abdomenului. Este un exerciţiu care solicită corpul foarte mult. Sunt indicate aproximativ 20-30 de sărituri, urmate de semigenuflexiuni. Exerciţiul arde grăsimile mai intens dacă musculatura este încordată.

2 jpg jpeg

Pentru abdomen plat

2 jpg jpeg

Al doilea exerciţiu este la fel de simplu, dar eficient. Se efectuează din poziţie aşezat, stând turceşte şi având abdomenul încordat. Stai câteva secunde cu picioarele încrucişate, apoi apropie picioarele şi întinde-le spre înainte. Exerciţiul se face în serii de câte şase mişcări, şi se recomandă efectuarea a cel puţin două serii pe antrenament. Ţine-le ridicate uşor de la nivelul solului câteva momente. Simţi cum se lucrează abdomenul superior, cel inferior, coapsele în interior şi muşchii spatelui. La coborâre se relaxează corpul, iar la ridicarea picioarelor toţi muşchii sunt încordaţi.

2 jpg jpeg

Îţi lucrează fesierii

2 jpg jpeg

Al treilea exerciţiu se execută tot din aşezat, cu genunchii îndoiţi sub corp, cât să formeze unghiuri drepte. Din această poziţie, ridică un picior în lateral până observi că genunchiul este la nivelul şoldului. Repetă mişcarea de cel puţin 10 ori, apoi mută poziţia pentru a face exerciţiul cu celălalt picior ridicat. Se lucrează muşchii fesieri, abdomenul şi coapsele interioare şi exterioare. Este o mişcare simplu de făcut, dar care ajută la accelerarea metabolismului.

2 jpg jpeg

Te scapă de aripioare

2 jpg jpeg

Următorul exerciţiu se efectuează din picioare, având musculatura încordată. Este bine să te ridici uşor pe vârfuri, pentru a lucra şi muşchii gambelor. Fă balansări laterale cu un picior şi ridică braţul opus deasupra capului. Urmează apoi aceleaşi mişcări cu celălalt picior. Exerciţiul lucrează coapsele interioare şi exterioare, muşchii oblici, muşchii abdominali şi fesierii. Pe lângă intensificarea arderilor, exerciţiul „sculptează“ şi aripioarele. Se fac câte zece repetări pe fiecare picior.

2 jpg jpeg

Înaintea exerciţiilor, încălzeşte-te cu o alergare uşoară, pe loc. Ajută la acelerarea metabolismului. Poţi repeta antrenamentul de trei ori pe săptămână.

INSTRUCTOR: Florentina Opriş Instructor de fitness şi prezentatoare a emisiunii „Sport, dietă şi o vedetă“, de la Prima TV www.florentina.ro