Alergarea te ajută să te laşi de fumat

1 2 jpg jpeg

Prin alergare ne menţinem sănătoşi, prevenim boli, dar şi scăpăm de vicii precum nicotina şi alcoolul. „Alergarea este un aliat desăvârşit în lupta pentru a scăpa de dependenţa de tutun. Orice medic specializat recomandă schimbarea regimului de viaţă a fumătorului. Plimbările, alergarea în aer liber şi sportul sunt factori importanţi alături de un regim alimentar cu multe legume, mai mult vegetarian, cu mai puţine dulciuri, cu mese dese şi cu cel puţin 2 litri de apă consumaţi pe zi“, explică prof. dr. Florin Mihălţan, preşedintele Societăţii Române de Pneumologie.

Lena Rusti, psiholog, psihoterapeut la Clinica Mentarex Consult, din Bucureşti, spune că fiecare persoană are una sau mai multe dependenţe. „Unele ajută, altele încurcă. Unele ne dezvoltă, altele ne ţin pe loc sau ne duc la involuţie, cum sunt dependenţele de diferite substanţe sau de jocuri de noroc. Una dintre modalităţile simple de a te «vindeca» de o dependenţă este să o înlocuieşti cu alta“.

Psihologul spune că alergatul poate deveni o dependenţă benefică pentru sănătate, valorizatoare, care îţi dă emoţii pozitive şi te ajută să rezişti tentaţiei de a reveni la cea pe care ai înlocuit-o.

Aleargă alături de Gabi Szabola crosul Click! Sănătate!

Vino duminică, 9 iunie, la Crosul Click! Sănătate şi ai ocazia de a alerga alături de Gabriela Szabo. Startul la cros se va da la ora 10.00, iar traseul, de 3 kilometri, porneşte din piaţa Charles de Gaulle, ajunge în piaţa Arcului de Triumf şi se continuă în parcul Herăstrău. Te aşteptăm să te înscrii începând cu ora 08.00 în piaţa Charles de Gaulle, la intrarea în parcul Herăstrău din Bucureşti. Înscrierea se face pe baza talonului din revistele Click! Sănătate, Click! Poftă bună şi Click! pentru femei ori din ziarele Adevărul şi Click! din această săptămână. Dacă te numeri printre cei mai rapizi la categoria ta de vârstă, poţi câştiga tablete Evolio, încălţăminte pentru alergat Walmaxx ori abonamente la Clubul Moving, din Bucureşti. Crosul Click! Sănătate este un eveniment organizat cu sprijinul Ministerului Tineretului şi Sportului.