Află cum poţi arde grăsimea în mod eficient!

2 jpg jpeg

Specialiştii în fitness subliniază că ţesutul adipos poate fi oxidat sau ars doar în prezenţa oxigenului, ceea ce înseamnă că şedinţele de aerobic sunt cele mai indicate pentru persoanele care vor să scape de kilogramele în plus.

De asemenea, aceste exerciţii au un rol important în prevenirea afecţiunilor cardiovasculare, întrucât cresc nivelul unui strat protector de colesterol cunoscut sub numele de lipoproteină cu densitate ridicată. Astfel, riscul de a avea probleme cu inima scade în mod considerabil, mai ales dacă efectuezi exerciţii aerobice în mod constant.

Pentru a beneficia de avantajele exerciţiilor aerobice este indicat să optezi pentru antrenamente cu intensitate ridicată, intercalate cu antrenamente cu intensitate scăzută.

Cu toate că este posibil ca acest stil abordat să fie destul de obositor, rezultatele vor fi mult mai satisfăcătoare. Antrenorii de fitness afirmă că astfel se arde mai multă grăsime într-un timp mult mai scurt, iar probabilitatea conservării masei musculare este mult mai ridicată.

Cercetări recente arată că femeile obeze care au efectuat aerobic pe intervale au pierdut de nouă ori mai multă grăsime decât ar fi putut pierde prin exerciţii lente, efectuate la distanţe mari în timp. Oamenii de ştiinţă spun că deşi ambele tipuri de antrenament cresc oxidarea grăsimii, doar cel pe intervale produce arderea propriu-zisă.

Explicaţia constă în faptul că repetările cu intensitate ridicata, asociate acestui stil de antrenament, favorizează creşterea cantităţilor de lactaţi şi citraţi din muşchi, care inhibă un proces numit glicogenoliză, adică trecerea glicogenului din muşchi în glucoză. Atunci când se întâmplă acest lucru, celulele muşchilor sunt forţate să folosească grăsimea ca sursă de energie în timpul exerciţiilor.