Află care este cel mai bun moment pentru a face mişcare

1 2 jpg jpeg

Exerciţiile de dimineaţă te ajută să dormi mai bine

Un studiu recent arată că exerciţiile fizice efectuate dis-de-dimineaţă te ajută să ai un somn mai bun pe timp de noapte. De asemenea, persoanele care fac mişcare dimineaţa îşi reduc tensiunea arterială cu 10% pe timp de zi şi cu 25% pe timp de noapte. Şi cu cât dormi mai bine, cu atât reduci stresul şi anxietatea şi îţi menţii greutatea corporală în limite normale.

Arzi mai multe calorii dacă faci sport la prânz

De asemenea, şi exerciţiile efectuate în timpul zilei aduc beneficii organismului. Într-un alt studiu se arată că exerciţiile de după-amiază îmbunătăţesc arderile metabolice. Cu alte cuvinte, poţi obţine rezultate mai bune în timpul antrenamentului de la prânz.

De asemenea, specialiştii ne recomandă să optăm pentru exerciţii fizice care necesită mai mult efort. Aşadar, dacă înoţi, alergi sau mergi pe bicicletă, vei arde mult mai multe calorii decât dacă ai merge în pas alert.

În plus, după-amiază există un risc mai mic de accidentări decât dimineaţa. întrucât temperatura corpului este mai ridicată şi astfel muşchii şi articulaţiile fac faţă rezistă mai bine la efort.

Când vine vorba de slăbit, părerile sunt împărţite. Cercetătorii susţin că exerciţiile efectuate după micul dejun au un impact mai mare asupra organismului, întrucât îl determină să ardă un procent mai mare de grăsime decât în alt moment al zilei.

Însă, în cazul în care nu ai posibilitatea de a face mişcare dimineaţa, orice alt moment al zilei este bun. În fond, exerciţiile fizice oferă beneficii organismului pe tot parcursul zilei, mai ales dacă sunt efectuate cu regularitate.