5 ponturi care te vor convinge să nu renunţi uşor la sport

1 2 jpg jpeg

Este nevoie să schimbi frecvent tipul de exerciţii

Rezultatele se vor vedea în timp, nicidecum imediat, aşa cum e posibil să te aştepţi. La început, corpul încearcă se adapteze la noul stil de viaţă şi reuşeşti să slăbeşti destul de uşor.

Odată ce te obişnuieşti cu exerciţiile fizice pe care le faci, urmează o perioadă de stagnare, de aceea este nevoie să optezi pentru unele de o intensitate mai mare, pentru a accelera arderile şi a slăbi mai uşor.

Alege-ţi tipul de sport potrivit

Dacă vrei să slăbeşti, este necesar să fii consecvent şi să faci mişcare cu regularitate. De aceea, ar fi bine să alegi un tip de mişcare fizică potrivit ţie şi care să fie pe gustul tău, pentru că mulţi sunt tentaţi să opteze pentru ceva dificil de la început, să se suprasolicite, apoi să renunţe.

Până la urmă e important să faci mişcare, nu neapărat să urmezi o tendinţă sau să slăbeşti exagerat de mult într-un timp scurt. Dansul, mersul pe bicicletă, alergatul, gimnastica la domiciliu, înotul – oricare dintre ele te poate ajuta să rămân în formă şi sănătos.

Evită să arzi etapele

Începe cu exerciţii uşoare şi creşte intensitatea progresiv, fără grabă. În acest fel corpul se va obişnuit treptat cu efortul. Dacă te suprasoliciţi pentru a obţine rezultate rapide, ai toate şansele să te dai bătut într-un timp scurt din cauza unor accidentări, a unor posibile întinderi sau din pricina febrei musculare.

Acceptă epuizarea

Este normal să ai zile în care ai vrea să nu mergi la sală sau să nu faci mişcare, pentru că ajungi să percepi această activitate ca pe o corvoadă.

Dacă, odată ajuns în acest punct, accepţi că poţi avea şi zile proaste şi nu renunţi la ceea ce ai de făcut, vei ajunge să descoperi etapa următoare, aceea în care corpul eliberează endorfine, care induc o stare de bine. Vei descoperi pe parcurs că sportul poate fi plăcut şi că merită să faci eforturi să continui.

Fără termene limită

Nimic mai stresant pentru mintea şi corpul tău decât să-ţi impui să slăbeşti un număr de kilograme până la o dată anume. Dacă nu vei atinge acest scop, este posibil să renunţi la sport, la dietă. Din acest motiv, este ideal să ţinteşti spre stabilirea unui stil de viaţă sănătos, pe termen lung, cu rezultate obţinute în timp, nu de pe o zi pe alta.