5 motive să ieşi mai des la alergat

2 jpg jpeg

Îţi întăreşti imunitatea

Dacă nu te forţezi să alergi la maraton sau pe distanţe foarte lungi, te vei bucura un sistem imunitar mai eficient. Prin urmare, te vei putea păzi de răceli, gripe şi alte afecţiuni respiratorii.

Îţi sporeşti calitatea somnului

Ai probleme cu somnul, cum ar fi insomnia? Te ajută să faci un sport în timpul zilei sau să alegi alergatul ca formă de a face mişcare. Nu numai că te va face să adormi mai uşor decât de obicei, ci vei şi slăbi într-un timp mai scurt când ţii regim.

Scapi de stările de tristeţe şi descurajare

Alergatul te ajută să laşi în urmă supărările, să uiţi de stările depresive. În general, un stil de viaţă activ te ajută să te menţii în formă şi mental, nu doar fizic. În timp ce alergi, ai puţin timp pentru tine, departe de toate şi timp destul să găseşti soluţii la unele dintre problemele cu care te confrunţi.

Citeşte şi: Vremea îţi pune imunitatea la încercare? Aceste remedii cresc rezistenţa la boli!

Previi osteoporoza şi-ţi întăreşti musculatura

Mişcarea creşte densitatea oaselor din regiunea picioarelor, a spatelui, a şoldurilor. Spre deosebire de alte sporturi, alergatul nu face picioarele voluminoase.

Îţi protejezi inima de boli

Alergatul este şi un mod de a-ţi proteja vasele de sânge, deoarece, în timp ce depui efort, ele se contractă şi se dilată. În acest mod se menţine şi tensiunea arterială în limite normale.