4 exerciţii fizice care intensifică metabolismul

1 2 jpg jpeg

Flot─ârile

Flot─ârile au un impact mare asupra mai multor grupe de mu┼čchi, motiv pentru care sunt recomandate persoanelor care vor s─â ├«┼či intensifice metabolismul, fie c─â sunt experimentate sau nu. Ceea ce le face potrivite este faptul c─â pot fi f─âcute ├«n diferite feluri, pentru a spori efectele lor pozitive.

Exerciţiile cu gantere

Pentru a efectua acest exerci┼úiu ai nevoie de un set de gantere. Pentru ├«nceput, ├«ntinde-te pe podea, ┼úine genunchii ├«ndoi┼úi ┼či picioarele pu┼úin dep─ârtate. Ia c├óte o ganter─â ├«n fiecare m├ón─â ┼či ├«n timp ce ├«┼úi ridici partea superioar─â a corpului (ca ┼či c├ónd ai face abdomene), ├«ndoaie ┼či coatele, dup─â care revino la pozi┼úia ini┼úial─â.

Exerciţiile pliometrice

Acerst tip de exerci┼úii fizice sunt recomandate persoanelor care au o condi┼úie fizic─â bun─â. Pe l├óng─â faptul c─â au un rol important ├«n cre┼čterea rezisten┼úei organismul, exerci┼úiile pliometrice contribuie la buna func┼úionare a sistemului cardiovascular. Printre exerci┼úiile pliometrice se num─âr─â s─âritul pe trepte, s─âriturile ├«n lateral ┼či s─âriturile pe loc. Este suficient s─â practici astfel de exerci┼úii doar o dat─â pe s─âpt─âm├ón─â.

Exerciţiile pentru partea inferioară a corpului

Mul┼úi exper┼úi admit faptul c─â exerci┼úiile fizice care vizeaz─â cele mai mari grupe de mu┼čchi au rolul de a intensifica metabolismul. ┼×i cum aceste grupe de mu┼čchi se afl─â ├«n partea inferioar─â a corpului, este de preferat s─â optezi pentru exerci┼úii care le pun ├«n func┼úiune. Astfel, metabolismul se va intensifica, iar arderea gr─âsimilor va avea loc mult mai repede.