VIDEO: 4 cauze care duc la creşterea poftei de mâncare

1 2 jpg jpeg

Consumi anumite condimente

Cu toate că majoritatea condimentelor sunt cunoscute pentru proprietăţile lor de a stimula metabolismul, specialiştii atrag atenţia că există anumite mirodenii care cresc apetitul alimentar. Printre acestea se numără muştarul, turmericul şi ghimbirul.

Nu mănânci suficiente proteine

Un consum constant de proteine te ajută să menţii în frâu senzaţia de foame.

Studiile arată că persoanele care mănâncă în fiecare zi proteine, în special la micul dejun, simt mai puţin nevoia de a consuma alimente bogate în calorii în restul zilei.

Info: Seminţele de Chia sunt o sursă importantă de proteine, au un indice glicemic mic şi conţin din plin acizi graşi Omega-3, motiv pentru care nutriţioniştii le recomandă pentru consumul zilnic.

Bei alcool înainte de masă

Dacă bei un pahar de vin înainte de masă ai un risc mai mare de a consuma mai multe calorii, întrucât alcoolul stimulează apetitul.

Chiar şi o cantitate mică de alcool ingerată stimulează metabolismul să digere de îndată alimentele consumate, ceea ce contribuie la creşterea poftei de mâncare.

Optezi pentru alimente dietetice

Specialiştii atrag atenţia asupra produselor dietetice, care de fapt conţin cantităţi mult mai mari de zahăr, carbohidraţi şi sare, spre deosebire de alimentele tradiţionale.

Înainte de a cumpăra anumite alimente dietetice citeşte cu atenţie etichetele pentru a evita consumul de produse care duc la stimularea apetitului alimentar şi la creşterea în greutate.

)