Trucuri pentru a mânca mai puţin

1 2 jpg jpeg

Mănâncă ouă la micul-dejun

Ouăle sunt o sursă de proteine de calitate, motiv pentru care nutriţioniştii le recomandă pentru consum, însă nu în mod excesiv. Datorită conţinutului mare de proteine, ouăle menţin senzaţia de saţietate pentru o lungă perioadă de timp şi astfel, pe parcursului zilei, vei consuma mai puţine calorii.

Consumă mai întâi o porţie de supă

Ajungi mai repede la senzaţia de saţietate, dacă la începutul mesei de prânz consumi mai întâi supă. Studiile arată că un castron cu supă, consumat înaintea altor mâncăruri, te ajută să mânânci mai puţin apoi. Optează pentru o supă din legume, deoarece este săracă în calorii, dar conţine nutrienţi importanţi care contribuie la buna funcţionare a organismului.

Mănâncă încet

Mănâncă mai încet şi vei consuma mai puţine calorii. Atunci când mănânci, hormonii foamei, transmit creierului semnale că ai mâncat îndeajuns. Însă, în cazul în care mănânci prea repede, aceşti hormoni nu au timp să transmită semnale, motiv pentru care tu continui să mănânci, crescând astfel numărul de calorii ingerate.

Foloseşte farfurii mici

Pentru a limita cantitatea de mâncare consumată este indicat să mănânci din farfurii mai mici. Însă, pentru a evita riscul de a te simţi flămândă după ce ai terminat de mâncat, încearcă să consumi cât mai multe alimente săţioase, dar sărace în calorii.

Extra-sfaturi

Potrivit nutriţioniştilor, există o serie de alimente care ne ajută să slăbim:

- Băuturile calde induc senzaţia de saţietate rapidă, fără a aduce un aport mare de calorii organismului.

- Cartofii, deşi conţin carbohidraţi, au rolul de a menţine apetitul şi poftele sub control. Ei conţin un anumit tip de amidon care rezistă enzimelor digestive. Pentru că metabolizarea lor este de durată, ei întârzie senzaţia de foame.

- Acidul oleic, un tip de grăsime nesaturată care se găseşte în uleiul de măsline, nuci şi avocado, taie senzaţia de foame. Două linguri de unt de arahide, un pumn de nuci sau un sfert de avocado sunt suficiente pentru a păcăli poftele ce pot apărea pe parcursul zilei.