Trucuri de sezon care îţi taie pofta de dulciuri şi grăsimi

1 2 jpg jpeg

Mănâncă o salată

Începi prin a lua masa de prânz sau de seară prin consumul unei salate bogată în legume şi săracă în calorii. Pentru a ajunge mai repede la senzaţia de saţietate, adaugă seminţe de in şi brânză, întrucât ambele ingrediente sunt săţioase şi reduc pofta de mâncare. După consumul unei astfel de salate vei vedea că nu vei mai simţi nevoia să mănânci alimente bogate în calorii.

Poftă de dulciuri? Mănâncă fructe şi ia crom!

Înlocuieşte dulciurile cu fructe de sezon, precum caise, nectarine, pepene verde şi galben, întrucât toate conţin puţine calorii, dar sunt bogate în substanţe nutritive care au un rol esenţial în buna funcţionare a organismului.

Consumă fructe cu o oră înainte de a lua masa sau la două ore după ce ai mâncat. De asemenea, ori de câte ori îţi este poftă de ceva dulce, mănâncă pepene verde, deoarece contribuie la instalarea senzaţiei de saţietate la scurt timp după ce ai luat gustarea.

Totodată, în cazul în care pofteşi mereu la alimente bogate în zaharuri, ia în calcul şi posibilitatea de a avea un deficit de crom.

Acest mineral este folosit de corp pentru a transfera glucoza din sânge în celule, unde zahărul este transformat în energie. Însă, lipsa de crom din organism duce la dereglarea acestui proces, fapt pentru care apare nevoia nestăpânită de a consuma dulciuri.

Spală-te pe dinţi!

Pasta de dinţi şi apa de gură sunt aliaţi de nădejde în lupta contra foamei. Mentolul conţinut de acestea neutralizează ca prin minune pofta de dulce sau de mâncare bogată în grasimi. Iar atunci când nu te poţi spăla pe dinţi, foloseşte-te de bomboanele mentolate, deoarece au acelaşi efect benefic asupra siluetei.