Trucuri ca să fii plin de energie

1 2 jpg jpeg

Carenţa mineralelor şi a vitaminelor este una dintre cauzele lipsei de energie. Factorii de stres care se adaugă - zgomotele, discuţiile în contradictoriu, sarcinile de serviciu neprevăzute - sporesc slăbiciunea pe care o resimţi.

Calciu, magneziu şi zinc, un trio salvator

Asocierea acestor minerale asigură refacerea echilibrului organismului. Calciul mineralizează oasele şi dinţii. Alături de magneziu, alungă stresul, iar zincul le completează şi ajută la funcţionarea optimă a sistemului nervos.

Pentru favorizarea absorbţiei, un plus de vitamina B6 este exact ce ai nevoie. Pe toate le poţi procura din suplimente alimentare, dar şi din banane, nuci, mere, carne de vită.

Seara, treci pe modul silenţios

Dacă peste zi eşti asaltat de o mulţime de zgomote, seara ai nevoie de linişte deplină, pentru a te reface. N-ar strica să limitezi orele petrecute în faţa televizorului sau la telefon, care mai mult te agită.

Te-ai odihni mai bine dacă te-ai ocupa de plante, ai citi sau ai face o plimbare. Sunt mici bucurii ale vieţii, prin care-ţi poţi regăsi liniştea şi echilibrul necesare.

Încarcă-te cu energie de la lumina zilei

Nu doar carenţa de minerale şi de vitamine te face să te simţi stors de energie, ci şi lipsa luminii. Din această cauză, dormi mai mult iarna, dar nu şi mai bine. Te vei simţi mai bine dacă faci o... baie de lumină naturală dimineaţa. Porneşte spre serviciu mai devreme şi parcurge o parte din drum pe jos. Este un truc simplu, care-ţi ajută corpul să secrete o substanţă numită melatonină sau hormon al somnului. În acest fel, vei reuşi să adormi mai uşor seara.