Topul miturilor legate de diete

1 2 jpg jpeg

1. Sucurile sunt un substitut sănătos al meselor

Dacă te obişnuieşti cu un smoothie sau cu sucurile, atunci când începi să mănânci din nou alimente solide, pot apărea probleme precum balonarea şi indigestia, spune Filip Koidis, un medic nutriţionist citat de businessinsider.com. Sucurile nu trebuie să înlocuiască alimentele solide la mesele principale, pentru că pot apărea dezechilibre în organism.

2. Să tai din calorii este cea mai importantă parte a unei diete

Atunci când auzi cuvântul dietă, primul lucru care îţi trece prin cap este să mănânci cât mai puţine calorii, pentru că ele sunt de vină atunci când în greutate. Ei bine, nu este chiar aşa. Specialiştii în nutriţie spun că o dietă echilibrată trebuie să se concentreze nu numai pe un consum redus de calorii, ci şi pe mişcare regulată, pe adoptarea unui stil de viaţă sănătos. Este foarte importantă şi respectarea unei rutine de somn.

3. Trebuie să iei multivitamine

Nu este neapărat necesar să iei multivitamine atunci când te apuci de dietă. Dacă analizele medicale sunt bune şi în organism nu există carenţe, atunci nu trebuie să recurgi la astfel de sulplimente alimentare.

În cazul în care iei vitamine fără să fie necesar chiar pot apărea probleme de sănătate.

4. Unele diete funcţionează pentru toată lumea

Ei bine, nu există o dietă universală care să se pottivească tuturor persoanelor care vor să slăbească. Nutriţioniştii spun că este cel mai bine să avem o dietă personalizată. De asemenea, nici detxifierea organismului nu poate să înlşocuiască o dietă, acesta este un proces de eliminare a toxinelor. Dietele de detoxificare se ţin pentru perioade scurte de timp.