Slăbeşte în funcţie de ce tip de consumator eşti

1 2 jpg jpeg

Potrivit unui studiu realizat de neurocercetătorul Daniel Amen, există 4 tipuri de consumatori, şi anume: consumatorul compulsiv, impulsiv, emoţional şi anxios. Iată câterva detalii utile care te îţi vor spune ce tip de consumator eşti şi ce trebuie să faci pentru a scăpa de kilogramele nedorite.

Consumatorul compulsiv

Dacă eşti, în general, dependent de anumite obiceiuri, simţi nevoia de a face anumite lucruri într-o anumită manieră, te simţi agitat şi stresat atunci când lucrurile nu merg aşa cum ţi-ai dorit tu sau te îngrijorezi în mod excesiv, înseamnă că eşti un consumator compulsiv. De aceea, este indicat să nu optezi pentru dietele care conţin proteine şi să le alegi pe cele care se bazează pe consumul de carbohidraţi sănătoşi (alimente cu un indice glicemic scăzut). De asemenea, sunt recomandate exerciţiile aerobice, deoarece au rolul de a creşte nivelul serotininei în organism, ceea ce te poate ajuta să stai departe de frigider la orele târzii din noapte.

Consumatorul impulsiv

Dacă eşti uşor distras, ai nevoie de cafea sau ţigări pentru a rămâne concentrat asupra ceea ce faci, dacă întrerupi în mod constant persoanele atunci când vorbesc şi dacă tinzi să pierzi lucruri destul de uşor, este probabil să faci partea din categoria consumatorilor impulsivi. Aşadar, în ceea ce priveşte scăderea în greutate, este recomandat să stai departe de dietele bogate în carbohidraţi şi să optezi pentru cele bogate în proteine. De asemenea, ceaiul verde, exerciţiile aerobice şi meditaţia au efecte pozitive asupra siluetei.

Consumatorul emoţional

În cazul în care te simţi obosit, nu gândeşti pozitiv, nu prea ai o părere bună despre tine, eşti timid şi simţi nevoia de a te izola de restul lumii eşti un consumator emoţional. Dacă vrei să scapi de kilogramele nedorite optează pentru dieta Zone sau Medieraneană, deoarece acestea oferă organismului atât proteine, cât şi grăsimi şi carbohidraţi, necesare pentru buna funcţionare a metabolismului. De asemenea, nivelele ridicate de vitamina D din organism şi acizii graşi Omega 3 pot contribui la scăderea în greutate. Nu uita să dormi cel puţin 7 ore pe noapte şi să te implici în activităţi sociale, deoarece au un rol benefic asupra organismului.

Consumatorul anxios

Nu ai încredere în abilităţile tale? Te sperii sau te panichezi cu uşurinţă? De obicei vezi partea goală a paharului? În general, te străduieşti să eviţi conflictele, dar te alegi cu o durere de cap? Dacă da, înseamnă că eşti un consumator anxios, iar pentru a slăbi încearcă dieta Macrobiotică sau dieta Zone şi stai departe de dietele extrem de sărace în calorii. De asemenea, şi alimentele bogate în glutamină, vitamina B6, magneziu şi vitamina C au un rol important în procesul de slăbire. Mai mult, yoga şi exerciţiile de respiraţie pot avea şi ele un efect benefic.