Slăbeşte cu ajutorul meditaţiei

1 2 jpg jpeg

În realitate, cu cât vei conştientiza mai repede problema cu care te confrunţi cu atât mai uşor îţi va fi să ajungi la rezultatele dorite. Astfel că, prin meditaţie este posibil chiar să scapi de surplusul de kilograme, tocmai din motivul că această terapie te ajută să conştientizezi fiecare acţiune a ta, fiecare gând ş ice rol joacă alimentaţia în viaţa ta. Meditaţia mindfulness

Adesea meditaţia este văzută ca o perioadă de reculegere în care se adoptă o anumită poziţie ce îţi facilitează posibilitatea de a te focusa doar pe un anumit scop.

Meditaţia conştientizării depline poate fi făcută atât stând nemişcat cât şi în timp ce desfăşori alte activităţi. Tot ce trebuie să faci este să fii atent şi să nu încerci să realizezi mai multe activităţi în acelaşi timp.

Spre exemplu mâncatul în faţa televizorului te distrage de la cantitatea de mâncare pe care o vei consuma şi în felul acesta vei ajunge să mănânci mai mult decât este cazul. Deci prin urmare şi surplusul de kilograme nu va întârzia să apară. Poţi să meditezi chiar şi în timp ce mănânci, să te gandeşti doar la ingredientele pe care urmează să le consume, astfel vei ajunge să simţi mâncare, să rămâi conştient pe tot parcursul procesului la tot ce se întâmplă în organismal tău. În felul acesa vei observa cum te vei sătura mai repede şi cum vei putea să citeşti semnalele corpului tău mult mai uşor.

De cele mai multe ori surplusul de kilograme este un efect advers al mâncatului emotional fie pe fond de stress, de oboseală sau din motive fizice. Astfel că este foarte important să conştientizezi fiecare stare a ta prin care treci şi în care te afli.

Apelând la meditaţie vei reuşi să te menţii calm o perioadă mai mare de timp şi să reduci atât nevoia de a mânca excesiv cât şi pofta de anumite alimente nocive precum fast food.

Pentru a avea rezultate cu această metodă poţi să faci un exerciţiu care presupune ca de fiecare data când vrei să mănânci ceva să îţi aşezi palma pe stomac şi să realizezi rin meditaţie pe o scară de la 1-5 cât de foame îţi este sau cât de supărat eşti pentru a declanşa nevoia de a mânca. Vei observa astfel că de multe ori vei amâna momentul mâncatului odată ce vei începe să conştientizezi nevoile reale ale stomacului tău.

Citeşte şi: Scapă de dureri prin meditaţie

De asemenea este foarte important ca de fiecare data când simţi senzaţia de foame să bei un pahar cu apă, astfel dacă organismul tău este foarte însetat va transmite semnale ce pot fi uşor confundate cu senzaţia de foame. Dacă după ce bei acel pahar cu apă, la un interval de 10 minute tot mai simţi senzaţia de foame, atunci poţi să meditezi asupra acestei nevoie.

Sfat

Nu mânca niciodată repede, pe fugă şi chiar orice îţi pică la îndemână!

Data viitoare când te aşezi la masă şi ai în faţa ta un meniu compus din trei feluri de mâncare aminteşte-ţi faptul că stomacul tău este asemeni dimensiunii pumnului tău. Deci cu cât vei conştientiza mai repede această informaţie cu atât mai uşor îţi va fi să ai grijă de sănătatea ta, să te menţii în formă atât din punct de vedere psihic cât şi fizic.

Nu pica în capcana stresului care te impinge să mănânci orice apuci la orice oră, atunci când te confrunţi cu o stare de stres, corpul elibereaza steroizi, care măresc grăsimea abdominală, deoarece corpul crede că această senzaţie de stress apara din cauza lipsei de mâncare. Meditaţia te va ajuta să îţi cunoşti mult mai bine organismal, să conştientizezi fiecare mişcare şi nevoie a ta.