Şi alimentele sănătoase îngraşă

2 jpg jpeg

Avocado

Într-adevăr, avocado este bogat în grăsimi bune, mononesaturate, însă ar trebui să te rezumi doar la consumul unei jumătăţi de fruct, întrucât per total conţine 228 de calorii.

Paste din făină integrală

Când vine vorba de consumul de carbohidraţi, cei mai buni sunt cei complecşi, deoarece conţin cantităţi mari de fibre, proteine şi vitamine, necesare pentru buna funcţionare a organismului. Însă, consumul unei farfurii cu paste din făină integrală nu este cea mai bună idee, deoarece doar ½ ceaşcă cu paste uscate conţine în jur de 200 de calorii.

Batoanele energizante

Deşi nu ar trebui să înlocuiască o masă principală, acesta este rolul batoanelor energizante. Ţine cont de faptul că un singur baton energizant conţine peste 300 de calorii. Atenţie însă, atunci când cumperi un astfel de baton, citeşte cu atenţie eticheta, pentru a fi sigur că în compoziţia lui nu se găsesc ingrediente care ar putea pune în pericol sănătatea.

Iaurtul cu fructe

Deşi este bogat în proteine şi calciu, iaurtul cu fructe conţine mult zahăr, motiv pentru care este recomandat să te limitezi la consumul unei ceşti de iaurt pe zi (conţine în jur de 150 de calorii).

Vinul roşu

Da, vinul roşu are numeroase beneficii asupra organismului, dar asta nu înseamnă că îl poţi consuma în exces. Un pahar cu vin conţine în jur de 123 de calorii, motiv pentru care este indicat să te rezumi doar la 1-2 pahare, de 2-3 ori pe săptămână.

Ouăle

Bogate în proteine, ouăle îţi oferă energia de care ai nevoie în fiecare zi. Două ouă conţin 160 de calorii, însă dacă sunt adăugate în compoziţia unei salate, numărul caloriilor va creşte considerabil.