Roşiile cu brânză îngraşă: mit sau adevăr

1 2 jpg jpeg

Însă, cât de indicată este această salată în cazul în care ne dorim să slăbim şi urmăm o dietă strictă? Iată răspunsul!

Roşiile NU îngraşă

Roşiile conţin o mare cantitate de licopen, un antioxidant puternic care protejează AND-ul celular şi diminuează riscul de cancer, în special cel de plămâni.

În plus, roşiile conţin vitaminele A, B, C, E şi K, protejează organismul de efectul radicalilor liberi, îmbunătăţesc vederea, reglează tensiunea arterială şi scad nivelul de colesterol, protejează sistemului osos (conţin şi cantităţi semnificative de calciu şi magneziu), întăresc sistemul imunitar şi contribuie la asimilarea mai bună a fierului în organism.

Mai mult, roşiile sunt ideale în dietele de slăbit, întrucât conţin o mare cantitate de apă şi fibre, de unde rezultă şi o senzaţie prelungită de saţietate. În ceea ce priveşte conţinutul caloric, o roşie de mărime medie are în jur de 30 de calorii.

Nu în ultimul rând, roşiile fac parte din categoria fructelor acide, astfel că pot fi combinate cu alimente bogate în proteine precum brânza.

Brânza de vaci slabă Nu îngraşă

În general, brânza este bogată în grăsimi şi sare, cu excepţia sortimentului de brânză slabă de vacă, bogată în calciu. În plus, cercetătorii susţin că un aport echilibrat de calciu accelerează metabolismul şi potoleşte senzaţia de foame.

Poţi opta, de asemenea, pentru brânzeturi cu un conţinut scăzut de grăsime precum brânza cottage sau perluţele de brânză.