Regimul cu ciuperci. Dai jos 12 kg într-o lună

1 2 jpg jpeg

Ciupercile sunt sărace în calorii, dar sunt foarte săţioase. 100 de grame de ciuperci are doar 25 de calorii.

5 reguli esenţiale în acest regim de slăbire

1. Ciupercile trebuie consumate la toate cele trei mese principale ale zilei. Poţi să le prepari la aburi, la cuptor, pe grătar. Important este să nu le combini cu carne grasă sau alte grăsimi. Poţi face supe cremă, salate, garnituri.

2. Niciuna dintre mesele principale ale zilei nu trebuie să depăşească mai mult de 500 de calorii.

3. Hidratarea este esenţială. Bea 2 litri de lichide pe zi. Nu trebuie să sari acest pas.

4. Nu ai voie să mănânci făinoase, dulciuri, mâncare de tip fast-food, mezeluri. În ceea ce priveşte băutura, alcoolul este interzis cu desăvârşire, dar şi sucurile cu acid.

5. Consumă în fiecare dimineaţă apă călduţă cu lămâie, iar la prânz şi seara câte o cană de ceai verde sau negru. Ai voie să bei dimineaţa şi o ceşcuţă de cafea, de preferat neîndulcită. Dacă, însă ,chiar nu o poţi consuma aşa, poţi adăuga jumătate de linguriţă de miere.

Iată un exemplu de meniu:

Imediat ce vă treziţi, beţi un pahar de apă călduţă cu lămâie. Apoi, nu mâncaţi nimic minimum 30 de minute.

Variante de meniu pentru micul dejun

Un pahar de suc din jumătate de lămâie şi un grapefruit, un ou fiert şi o salată de roşii cu ciuperci. O altă alternativă de mic dejun o poate reprezenta un pahar de lapte şi o omletă dintr-un ou, un sfert de ardei roşu şi două ciuperci.

Mai poţi încerca un alt mic dejun: o cană de ceai verde sau negru şi o felie de pâine integrală cu 40 g brânză proaspătă, iar pe deasupra să pui două ciuperci făcute pe grătar

Ce să mănânci la gustări

La gustări ai voie unul dintre aceste alimente: un kiwi, un iaurt, o portocală, un măr, o pară, o felie de pepene roşu, un pahar de lapte, 2 nuci, 6 alune.

Ce opţiuni ai pentru prânz

La prânz poţi mânca o supă cremă de ciuperci şi o bucată de peşte făcută pe grătar. De asemenea, la un alt prânz poţi mânca o porţie de ciuperci fripte, alături de o salată de roşii, castraveţi (ai voie să razi şi puţină brânză de vaci).

Poţi opta pentru o bucată de carne de curcan sau de pui ori de peşte, alături de un ardei gras, un morcov şi şase ciuperci (toate aceste legume preparate la cuptor).

Cina – variante delicioase

Pentru ultima masă a zilei, care este de preferat să o luaţi înainte de ora 19 şi 30. Ideale pentru această masă sunt salatele. Alături de salată (oricare doreşti), poţi mânca şi câteva ciuperci făcute pe grătar.