Obiceiurile care te ajută să slăbeşti pe termen lung

Există câteva alimente care vă ajută în combaterea celulitei
 jpeg

Mănâncă doar când îţi e foame

Învaţă să fii atentă la nevoile organismului tău şi să identifici când eşti cu adevărat înfometat. Deseori, senzaţia de sete poate fi confundată cu cea de foame, în momentul în care corpul este deshidratat. De aceea, dacă îţi doreşti să slăbeşti, este indicat să ai grijă să te hidratezi constant. Aşadar, când simţi senzaţia de foame, bea întâi un pahar cu apă şi aşteaptă câteva minute să vezi dacă senzaţia de foame persistă.

Mic dejun bogat, cină săracă

Nutriţioniştii recomandă să mănânci la micul dejun ca un rege, la prânz ca un prinţi, iar seara ca un cerşetor. Sfatul lor este cât se poate de adevărat, deoarece, potrivit studiilor, s-a constatat că persoanele care sar peste prima masă a zilei au un risc crescut al obezităţii. De aceea, este extrem de important să ai un mic dejun bogat, sănătos şi o cină uşoară, pentru a-i permite organismului să se odihnească şi să se refacă.

Planifică-ţi meniul pe o săptămână

Pentru a avea în permanenţă controlul asupra alimentelor pe care le consumi, un meniu săptămânal îţi va fi de folos. Fă-ţi o listă, mergi la cumpărături, încercând să alegi, pe cât posibil, alimente cât mai naturale, apoi plănuieşte-ţi mesele pentru fiecare zi în parte. Încearcă să diversifici meniul, pentru a nu te plictisi. În plus, se recomandă activităţile sportive, fie ele în aer liber, fie la sala de sport, de cel puţin 3 ori pe săptămână.

Elimină factorii de stres

Este posibil să constaţi că, deşi acorzi atenţie alimentaţiei şi faci sport cu regularitate, nu reuşeşti să slăbeşti aşa cum ţi-ai dori. Acest lucru este posibil să se întâmple din cauza nivelului crescut de stres, în urma căruia organismul începe să secrete cortizol, un hormon care determină îngrăşarea.