Motivele pentru care slăbeşti mai greu după 30 de ani

1 2 jpg jpeg

Vârsta îşi lasă amprenta asupra metabolismului. Potrivit studiilor, după ce ai trecut de pragul 30 de ani vei avea tendinţa de a lua mult mai uşor în greutate decât până atunci. Totodată, masa musculara va începe să piardă din volum, iar nivelul energiei va fi mai scăzut. Din cauza micşorării masei musculare corpul va arde mai puţine mai calorii, fapt care va duce la îngrăşare.

Schimbările hormonale

Odată cu trecerea anilor, schimbările hormonale, de exemplu cele din perioada menopauzei, pot deveni o provocare în încercarea de a-ţi păstra silueta. Talia este una dintre cele mai predispuse zone îngrăşării, de aceea este indicat să mănânci alimente bogate în vitamine, fibre şi proteine şi să ai grijă ca ultima masă să fie întotdeauna nu mai târziu de ora 18. Din cauza faptului că bărbaţii au masa musculară mult mai dezvoltată decât cea a femeilor şi un metabolism mai rapid , chiar şi la o vârstă înaintată, aceştia au un atu în plus.

Exerciţiile fizice, de ajutor

Poţi să fii în formă chiar şi după 30 de ani, însă cu o singura condiţie: să faci mai multă mişcare. Chiar dacă ai grijă la alimentaţie, este important să îţi menţii masa musculară sau să ţi-o dezvolţi, în funcţie de caz. Sportul te ajută să ai mai multă energie, în special după vârsta de 50 de ani, când procentul total al energiei din corp scade simţitor, cu până la 10%, iar după 70 de ani, cu 25%.

Ai grijă la alimentaţie

Dacă ţi-ai propus să slăbeşti şi să îţi recapeţi silueta, chiar dacă ai trecut de vârsta de 30 de ani, nu trebuie să te îngrijorezi! Îţi poţi îmbunătăţi metabolismul făcând sport de cel puţin 2-3 ori pe săptămână şi mâncând mai puţin, dar fără a te înfometa. Evită dulciurile, băuturile carbogazoase şi produsele de patiserie.