M─ân├ónc─â br├ónz─â dac─â vrei s─â sl─âbe┼čti

1 2 jpg jpeg

Acest lucru se datorează conţinutului ridicat de calciu din compoziţia brânzei care accelerează procesul de ardere a grăsimilor.

Cercet─âtorii de la Universitatea din Tennnessee au descoperit c─â persoanele care au un nivel ridicat de calciu ├«n organism reuse┼česc s─â sl─âbeasc─â mai u┼čor, spre deosebire de cei care nu asimileaz─â calciu ├«n mod eficient.

În cadrul studiului, cercetătorii au împărţit voluntarii în două grupuri: persoanele din primul grup au optat pentru o dietă bogată în calciu, în timp ce al doilea grup a consumat calciu în cantităţi reduse.

Concret, voluntarii care au asimilat, ├«n plus, ├«n jur de 300-400 mg de calciu pe zi au sc─âzut ├«n greutate ├«n mod considerabil, ├«n compara┼úie cu cei care au optat pentru o diet─â s─ârac─â ├«n calciu, dar au consumat acela┼či num─âr de calorii ca ┼či persoanele din primul grup.

Speciali┼čtii atrag aten┼úia c─â procesul de sl─âbire are loc ├«n mod eficient atunci c├ónd se consum─â produse bogate ├«n calciu, ┼či nu atunci c├ónd se administreaz─â suplimente.

┼×i dintre toate produsele lactate, br├ónza con┼úine o cantitate mare de calciu: doar 2 felii medii con┼úin ├«n jur de 200 mg de calciu.