Mănâncă brânză dacă vrei să slăbeşti

1 2 jpg jpeg

Acest lucru se datorează conţinutului ridicat de calciu din compoziţia brânzei care accelerează procesul de ardere a grăsimilor.

Cercetătorii de la Universitatea din Tennnessee au descoperit că persoanele care au un nivel ridicat de calciu în organism reuseşesc să slăbească mai uşor, spre deosebire de cei care nu asimilează calciu în mod eficient.

În cadrul studiului, cercetătorii au împărţit voluntarii în două grupuri: persoanele din primul grup au optat pentru o dietă bogată în calciu, în timp ce al doilea grup a consumat calciu în cantităţi reduse.

Concret, voluntarii care au asimilat, în plus, în jur de 300-400 mg de calciu pe zi au scăzut în greutate în mod considerabil, în comparaţie cu cei care au optat pentru o dietă săracă în calciu, dar au consumat acelaşi număr de calorii ca şi persoanele din primul grup.

Specialiştii atrag atenţia că procesul de slăbire are loc în mod eficient atunci când se consumă produse bogate în calciu, şi nu atunci când se administrează suplimente.

Şi dintre toate produsele lactate, brânza conţine o cantitate mare de calciu: doar 2 felii medii conţin în jur de 200 mg de calciu.