Mănâncă banane dacă vrei să slăbeşti

2 jpg jpeg

De fapt, bananele sunt chiar indicate în diete pentru că au un index glicemic scăzut, stimulează arderea grăsimilor şi favorizează digestia. De aceea, specialiştii recomandă consumul bananelor în timpul micului dejun sau înainte de activitatea fizică intensă. Pentru că, pe bună dreptate, sunt adevărate “depozite cu bunătăţi”. Antrenoarele de fitness Arnav Sarkar şi Vinata Shetty sugerează că bananele sunt ideale şi în curele de slăbire.

“Fac parte dintr-o dietă sănătoasă şi ar trebui, de asemenea, să facă parte şi dintr-un regim de slăbire. De menţionat, totuşi, că niciun aliment, singur, nu are proprietăţi de a ajuta corpul să piardă în greutate. Pentru a slăbi este necesar, în primul rând, să se reducă consumul caloric, astfel încât să se ardă mai multe calorii decât sunt ingerate într-o zi. În cele mai multe cazuri, acţionează foarte bine un deficit caloric de până la 15%. Un procent mai mare va afecta mai mult masa musculară, în detrimentul celei de grăsime”, explică Arnav Sarkar.

Replica Vinetei Shetty vine cu argumente legate de nutrienţii conţinuţi de banane. Aceste fructe sunt bogate în carbohidraţi, în fibre, vitamine, minerale şi furnizează multă energie. La fel ca la celelalte alimente, la care este indicată o limită calorică, şi la banană se aplică regula consumului moderat. 100 de grame dintr-un fruct conţin doar 90 de calorii.

De preferat este să consumi bananele dimineaţa, la micul dejun. Vei avea energie întreaga zi şi îţi va fi asigurată senzaţia de saţietate pentru mai multe ore.