Învaţă să slăbeşti sănătos!

1 2 jpg jpeg

Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să slăbeşti frumos şi sănătos!

Nu e nevoie să cheltuieşti mulţi bani

De obicei, produsele destinate slăbirii costă o avere, iar efectele nu sunt nici pe departe ceea ce promit. Din contră, majoritatea pastilelor pentru slăbit contribuie la eliminarea excesivă a apei din organism şi la pierderea masei musculare, în locul grăsimii. Poate că atunci când te vei urca pe cântar, te vei bucura, însă după 2-3 săptămâni vei avea aceeaşi greutate ca atunci când te-ai decis să ţii o cură sau chiar mai mult.

Este suficient să aloci câteva ore pentru cumpărături

Una dintre scuzele pe care multe persoane le invocă atunci când vine vorba de un regim de viaţă sănătos este că nu au suficient timp pentru a face cumpărături, motiv pentru care mănâncă când apucă şi ce apucă. Însă, pentru a câştiga bătălia cu kilogramele în plus, este esenţial să îţi schimbi obiceiurile alimentare. Un prim pas important este acela de a scăpa de toate acele alimente care îţi pot pune în pericol silueta (dulciuri, produse de patiserie, carne grasă, sucuri acidulate, prăjeli etc), şi de a le înlocui cu unele sănătoase (fructe, carne slabă de pui sau curcan, legume, sucuri naturale, deserturi light etc.). De cât timp ai nevoie pentru a face proviziile pentru întreaga săptămână? Nu mai mult de 2-3 ore.

Scapă de grăsimi, nu de muşchi

Pe durata unei diete, proteinele nu trebuie să lipsească din alimentaţia ta zilnică, altfel ţesutul muscular va avea de suferit. De asemenea, este important să incluzi în stilul tău de viaţă un program de exerciţii fizice, pentru a-ţi tonifia musculatura corpului. Printre alimentele bogate în proteine se numără: produsele din soia, peştele şi produsele lactate, sărace în grăsimi.