Iată ce alimente să incluzi în dieta de vară!

1 2 jpg jpeg

Roşii şi ardei

Roşiile şi ardeii conţin cantităţi mari de vitamina A şi C. În plus, roşiile sunt sărace în carbohidraţi şi calorii, motiv pentru care le poţi consuma zi de zi. O roşie medie conţine doar 35 de calorii, oferă 40% din necesarul zilnic de vitamina C şi 20% din cel de vitamina A. De asemenea, roşiile conţin licopen, un antioxidant puternic care protejează organismul de diferite boli, precum cancer şi afecţiuni cardiovasculare.

Şi ardeii graşi conţin antioxidanţi precum betacarotenul, care ajută la stimularea sistemului imunitar şi previne deteriorarea celulelor de către radicalii liberi. Spre deosebire de roşii, ardeii graşi conţin vitamina C în cantităţi mult mai mari: doar o jumatate de cană de ardei proaspăt (galben, verde, roşu) oferă peste 23% din doza zilnică de vitamina C.

Fructe: zmeură, căpşuni, pepene, caise

Înlocuieşte dulciurile cu fructe zemoase şi gustoase, care conţin puţine calorii, precum zmeură, căpşuni, pepene şi caise. Bogate în antioxidanţi, fructele de pădure pot fi o gustare uşoară de vară care îţi va potoli pofta de dulce şi astfel, nu vei mai fi tentat să consumi alimente dulci bogate în calorii.

De asemenea, pepenele verde şi caisele fac parte din categoria fructelor care sunt ideale pentru persoanele care vor să slăbească. Întrucât conţin apă în proporţie de peste 80%, aceste fructe sunt sărace în calorii, dar bogate în substanţe nutritive, esenţiale pentru buna funcţionare a organismului.

Legume: mazăre, fasole, linte, năut

Aceste tipuri de legume sunt surse importante de nutrienţi, fibre, fier şi proteine, motiv pentru care nu trebuie să lipsească din dietă. Pe lângă faptul că au un gust plăcut, mazărea, fasolea, lintea şi năutul oferă organismului o senzaţie de saţietate care persistă în timp şi chiar reduc apetitul.