Humusul, ideal pentru sănătatea ta

1 2 jpg jpeg

Un aspect de care trebuie să ţii cont mai ales acum în perioada postului este faptul că, humusul, se poate găsi la rafturile tuturor supermarketurilor , este accesibil ca preţ, saţios şi extrem de sănătos.

De asemenea poţi să îl prepari acasă foarte uşor şi pentru asta ai nevoie de năut, pastă de seminţe de susan (tahini), suc de lămâie, usturoi şi ulei de măsline. Lasă boabele de năut peste noapte la înmuiat şi apoi a doua zi mixează într-un blender toate ingredientele până când obţii o pastă omogenă.

Consumat frecvent, scade colesterolul rău

Şi asta deoarece năutul nu are grăsimi, colesterol, iar tahini îi furnizează organismului tău o porţie bună de acizi graşi esenţiali omega 3 şi omega 6.

Oasele tase se vor bucura de proprietăţile benefice ale humusului datorită conţinutului bun de calciu. Astfel, humusul este excelent, mai ales că atât năutul, cât şi tahini a se bucură de o bună doză de calciu.

Nu va mai trebui să te gândeşti la efectele colesterolului asupra organismului tău, consumat cu regularitate şi făcând puţină mişcare această problemă va fi ca şi rezolvată.

Aliatul siluetei tale

Te deranjează surplusul de kilograme? Alege să consumi humus, având un conţinut ridicat de fibre şi mai ales de proteine, vei beneficia astfel de o gustare sănătoasă şi saţioasă în acelaşi tmp. Consumat în cantităţi mici alături de ardei gras sau pâine prăjită, vei observa în scurt timp cum kilogramele se vor diminua. Dacă vrei să te bucuri de un mic dejun regeşte alege să consumi pasta de humus alături de avocado, astfel vei antrena arderea grăsimilor corporale mult mai repede.

Are grijă de digestia ta

Datorită conţinutului de fibre, acesta se va descompuse mai uşor, şi tu nu te vei mai confrunta cu tulburările digestive. Poţi să îl adaugi în sandwich ca subtitut al maionezei sau să îl foloseşti pe post de dressing.

O porţie de bruschete dimineaţa cu humus şi eventual cu pastă de măsline este un bun start pentru o zi excelentă. Te vei menţine astfel la distanţă de toate tentaţiile culinare.

Înlocuieşte pâinea cu felii de legume precum castravete, ardei gras sau chiar roşie. Este o schimbare ce va aduce numeroase beneficii sănătăţii tale.