Dieta japoneză rapidă, eficientă dacă vrei să slăbeşti

1 2 jpg jpeg

În Japonia, potrivit studiilor, rata de obezitate pentru femei este de numai 2,9% (faţă de 35% în S.U.A.), iar durata medie de viaţă este de 85 de ani.

Un alt aspect destul de interesant cu femeile din această ţară este faptul că ele după vârsta de 40 de ani nu iau în greutate, iar procesul de îmbătrânire este cu mult încetinit.

Ce este efectul de yo-yo?

Atunci când surplusul de kilograme îţi face probleme este indicat să faci o schimare radicală în viaţa ta şi să începi să faci mişcare, să înveţi să te hrăneşti corespunzător. Acesta este cel mai bun motiv pentru care dietele pe termen scurt nu sunt recomandate.

Însă dacă vrei să încerci metoda japoneză de 3 zile pentru a-ţi activa şi accelera metabolismul, trebuie să ştii că această metodă are la bază orezul, iar acesta nu reprezintă nici un fel de pericol pentru sănătate.

Prima zi doar orez

În prima zi a acestei diete se consumă doar orez, fierbi 250 grame de orez negru, roşu sau integral. Cel mai bine ar fi să nu foloseşti deloc sare. Nu se consumă nimic altceva în această zi.

În cea de-a doua zi a acestei diete, trebuie să mănânci doar peşte, cu puţină lămâie. Poţi consuma până la 500 de grame de peşte, pe grătar sau la cuptor. Fără garnitură şi fără nimic altceva.

Iar a treia zi este exact ca în prima zi. Pentru a nu te îngrăşa la loc după aceste zile, urmeză apoi o dietă sănătoasă şi echilibrata.

Stilul de viaţă japonez este cunoscut ca fiind o sursă de inspiraţie pentru mulţi nutriţionişti.

Consumă cel puţin 2 litri de apă pe zi. Se consumă doar apă, ceai şi cafea între mese. Nu există gustări în regimul lor alimentar. Nu sunt permise alcoolul, pâine şi făinoasele, zahărul sau sarea.

Recomandări:

Sănătatea nu ţine cont de excepţii, nu apela la nici un fel de gustare, mai ales dacă între mese te confrunţi cu senzaţia de foame.

Apelează la un cântar de bucătărie, acesta fiind de mare ajutor în acest regim japonez.

În ceea ce priveşte peştele, poţi consuma: somon, ton, macrou, sardine, hering, crap, somn şi alte tipuri de peşte. Carnea trebuie să fie macră, fără grăsime (piept de pui / curcan, muşchi de vită sau de porc