Dieta de 17 zile intensific─â metabolismul

1 2 jpg jpeg

Dieta este format─â din 3 etape care vizeaz─â sc─âderea ├«n greutate ┼či o etap─â care are rolul de men┼úinere a greut─â┼úii corporale. Ideea principal─â a dietei este aceea c─â intensific─â metabolismul, cre├ónd confuzii ├«n organism, ceea ce poate duce la cre┼čterea ratei metabolismului bazal (necesarul zilnic de energie al unui organism aflat ├«n repaus total), acceler├ónd astfel arderea gr─âsimilor.

Ciclul 1- ÔÇťAccelereaz─âÔÇŁ

Aceast─â etap─â este cea mai strict─â ├«n ceea ce prive┼čte consumul caloric. Sunt permise doar 1200 de calorii pe zi, aportul de carbohidra┼úi fiind sc─âzut. ├Äns─â este ├«ncurajat consumul de carne ro┼čie, lactate s─ârace ├«n gr─âsimi, fructe ┼či legume care nu con┼úin amidon, ceai verde ┼či ap─â, ├«ntruc├ót se urm─âre┼čte accelerarea procesului de sl─âbire. ├Än timpul acestei etape, apa din organism este eliminat─â cu u┼čurin┼ú─â, iar rata metabolismului bazal cre┼čte. Se poate sl─âbi ├«n jur de 4-6 kilograme, din care majoritatea reprezint─â apa eliminat─â din organism.

Ciclul 2- ÔÇťActiveaz─âÔÇŁ

├Än aceast─â etap─â se urm─âre┼čte cre┼čterea consumului caloric, la 1500 de calorii, pentru a preveni ├«ncetinirea metabolismului. Dac─â ├«n primul ciclu, se elimin─â ├«n special apa din organism, ├«n cel de-al doilea ciclu, procesul de ardere a gr─âsimilor este accelerat. ├Än ceea ce prive┼čte alimenta┼úia, regulile sunt asem─ân─âtoare cu cele din primul ciclu, cu excep┼úia faptului c─â gr─âsimile se reduc la o por┼úie ┼či se adaug─â 2 por┼úii de carbohidra┼úi s─ân─âto┼či. Persoana ├«n cauz─â poate sl─âbi ├«n jur de 2-3 kilograme.

Ciclul 3- ÔÇťAtinge-┼úi scopulÔÇŁ

Cel de-al treilea ciclu reprezint─â perioada de stabilizare, care are ├«n vederea dezvoltarea obiceiurilor de alimenta┼úie s─ân─âtoase. ├Än aceast─â etap─â, procesul de sl─âbire nu este at├ót de intens, ├«n compara┼úie cu primele dou─â cicluri. Acum se pot consuma mai multe fructe ┼či cereale integrale, ├«n timp ce consumul nelimitat de carne ro┼čie nu mai este ├«ncurajat. De asemenea, sunt permise gustarile care nu dep─â┼česc 100 de calorii ┼či alcool, ├«n cantit─â┼úi mici.

Ciclul 4- ÔÇťSf├ór┼čitÔÇŁ

Ciclul 4 este ultima etapă a dietei de 17 zile care indică faptul că persoana în cauză a ajuns la greutatea dorită. Această etapă se vrea a fi un nou stil de viaţă, care permite mici excepţii în weekend, când se poate consuma orice aliment, însă nu în exces.

Pe parcursul primelor 2 cicluri, dieta va trebui asociat─â cu un program de exerci┼úii fizice u┼čoare, de cel pu┼úin 17 minute pe zi. De asemenea, se recomand─â optarea pentru un program de exerci┼úii fizice ┼či ├«n restul timpului, pentru men┼úinerea siluetei, c├ót ┼či a s─ân─ât─â┼úii fizice.