Dieta DASH, regimul care te ajută să slăbeşti sănătos

1 2 jpg jpeg

Dieta DASH ocupă primul loc al topului celor mai bune diete în 2015, efectuat de U.S. News & World Report. În topul realizat de experţii americani, dieta Dash ocupă locul fruntaş, fiiind înaintea unora dintre cele mai populare diete din toată lumea, regimul de slăbit Atkins, South Beach sau dieta Mediteraneană.

Este al doilea an consecutiv când dieta Dash iese pe primul loc în clasamentul cu cele mai eficiente regimuri de slăbire, efectuat de

Dieta DASH, recomandată hipertensivilor

Dieta DASH s-a dovedit a fi cea mai eficientă şi cea mai sănătoasă dintre toate. Pe lângă scăderea presiunii arteriale, regimul DASH reduce nivelul colesterolului „rău“ şi „topeşte“ grăsimile cu uşurinţă. Astfel, previne apariţia unor boli ale inimii, cât şi a diabetului, dar este eficient şi pentru persoanele care vor să slăbească. Acest regim promite că scade tensiunea arterială în 14 zile.

Dieta DASH, de ajutor în litiaza renală

Totodată, această dietă e de ajutor în prevenirea şi tratarea litiazei renale, potrivit unei cercetări publicate în Jurnalul American al Afecţiunilor Renale.

La studiu au participat 41 de persoane care au urmat timp de opt săptămâni atât dieta DASH, cât şi una săracă în oxalaţi de calciu, cei care favorizează apariţia formaţiunilor la nivelul rinichilor.

La finalul studiului, specialiştii au observat că participanţii care au urmat dieta DASH aveau un risc cu 35% mai redus de a dezvolta pietre la rinichi, spre deosebire de celălalt grup unde riscul scădea doar cu un părocent de 14%.

Ce trebuie să mănânci în dieta Dash

Dieta DASH este bogată în fructe, legume, nuci, lactate cu un conţinut redus de grăsimi. Mai poţi consuma peşte, carne slabă, cereale intergale, dar trebuie să eviţi zahărul, grăsimile saturate, şi dulciurile. Regimul presupune consumul a opt până la douăsprezece porţii de fructe pe zi.