Dieta cu ţelină. Scapi de grăsime şi te aperi de boli grave

1 2 jpg jpeg

Un bun adjuvant în diabet

Concret, ţelina este un bun remediu natursit pentru reumatism, diabet şi artrită. În plus, această legumă este recomandată şi în cistită.

Previne formarea pietrelor la rinichi

Un alt beneficiu important pe care-l aduce ţelina este că previne formarea pietrelor la rinichi, întăreşte sistemul imunitar, menţine inima şi plămânii sănătoşi.

Un excelent afrodisiac

Pe de altă parte, ţelina este recunoscută ca un tratament naturist eficient în bolile glandei tiroide. Să nu uităm şi de faptul că această legumă este un excelent afrodisiac.

Ajută la eliminarea excesului de apă din organism

Mai mult decât atât, ţelina este un partener de nădejde în regimurile de slăbire. Are puţine calorii, dar este săţioasă. Un alt aspect important este faptul că ajută la eliminarea excesului de apă din organism.

Ce presupune această dietă

Această dietă trebuie ţinută, cu stricteţe, timp de trei săptămâni. În această perioadă poţi să slăbeşti până la 10 kilograme.

Micul dejun: Înainte de toate, trebuie să consumi 100 de ml de suc de ţelină. Mai poţi mânca 100 de grame de brânză de vaci (degresată), jumătate de ardei roşu, un morcov, jumătate de roşie şi câteva feliuţe de castravete şi câteva feliuţe de ţelină.

Ai voie să consumi şi o ceaşcă de cafea, însă neapărat neîndulcită.

Gustare: un măr

Prânz: Bea 100 de ml de suc de ţeşlină. Apoi, optează pentru un bol cu salată de ţelină cu mere şi morcovi, alături de 100 de grame de carne de vită, curcan sau pui. De asemenea, poţi să mănânci şi o supă cremă de ţelină sau o ciorbă de ţelină care să mai conţină varză, ardei roşu. Este indicat şi un ceai verde cu multă lămâie.

Gustare: un pahar cu suc de ţelină cu sfeclă roşie.

Cina: Bea 100 de ml de suc de ţelină. Mănâncă şi un peşte fiert, alături de o ţelină, un morcov şi o bucată de conopidă (şi ele tot fierte). De asemenea, mai poţi consuma – chiar este indicat, o cană de ceai verde.