Dieta care TRATEAZĂ diabetul de tip 2

1 2 jpg jpeg

Diabetul zaharat de tip 2 este o afecţiune gravă caracterizată de creşterea glucozei din sânge. Această boală se declanşează atunci când pancreasul nu poate produce suficientă insulină sau când insulina produsă nu poate acţiona corespunzător.

De cele mai multe ori, această afecţiune este corelată cu obezitatea.

O nouă descoperire ce vindecă această afecţiune

Până acum se ştia că această afecţiune poate fi controlată cu ajutorul medicamentelor şi prin injecţii cu insulină, dar nu putea fi tratată.

O nouă descoperire a cercetătorilor britanici de la Universitatea din Newcastle infirmă ipotezele potrivit cărora diabetul de tip 2 este o boală care nu poate fi vindecată.

Regim sărac în calorii

Diabeticii participanţi la cercetare au fost vindecaţi. Aceştia au urmat, timp de două luni, un regim extrem de sărac în calorii. Practic, aceşti oameni şi-au redus aportul caloric la doar 600 pe zi în toate cele 60 de zile.

„Cei care suferă de diabet de tip 2 se pot vindeca printr-un simplu regim alimentar de două luni“, spune Roy Tailor, profesor la Newcastle Univeristy. „Este o schimbare importantă care ne ajută să înţelegem felul în care se manifestă diabetul de tip 2. Înainte se credea că este o boală incurabilă, acum putem să le explicăm pacienţilor că există şanse de vindecare“.

Ce se întâmplă dacă mâncăm mai mult decât ne cere organismul

„Dacă mâncăm mai mult decât ne cere organismul excesul este preluat de către ficat şi pancreas sub formă de grăsime, fapt ce contribuie la declanşarea diabetului la unii oameni“, spune Roy Taylor.