De ce nu slăbeşti – greşelile care sabotează dieta

1 2 jpg jpeg

Nu te lua după cei care spun că o anumită dietă te poate scăpa de un număr fix de kilograme şi evită aceste greşeli care îţi pot compromite dieta!

De ce nu slăbeşti. Exagerezi cu alimentaţia sănătoasă

Ai inclus în dieta obişnuită nucile, avocado, pastele integrale, uleiul de măsline şi ciocolata neagră, pentru că sunt produse naturale şi sănătoase, dar nu uita că şi acestea au destul de multe calorii. Consumă-le cu moderaţie, chiar dacă te-ai hotărât să mănânci doar alimente bogate în nutrienţi şi fibre necesare sănătăţii. De exemplu, un avocado de mărime potrivită este bogat în acizi graşi esenţiali Omega-3, însă au peste 200 de calorii.

Nu mănânci dimineaţa

Este, poate, cea mai gravă greşeală pe care o poţi face în timpul curei de slăbire. Săritul peste cea mai importantă masă a zilei duce aproape sigur la eşecul dietei. Probabil, te-ai gândit că astfel poţi mânca mai mult la următoarea masă. Din păcate, raţionamentul acesta este greşit. Mai mult, studiile în domeniu au dovedit că oamenii care iau micul dejun slăbesc mai uşor, pentru că nu mai sunt tentaţi să mănânce dublu la prânz şi cină.

Stai în picioare când mănânci

Ciuguleşti câte ceva în timp ce te plimbi prin casă, de la frigider la laptop, să zicem, în speranţa că vei scuti ceva timp şi nu vei mai mânca aşa de mult. Vrei să-ţi spun de ce nu funcţionează această practică? Pentru că mesteci şi înghiţi mâncarea fără să o savurezi şi fără să-ţi dai seama când te-ai săturat. De fapt, mănânci mecanic şi ai multe şanse să consumi mai multe calorii decât ţi-ai propus.

De ce nu slăbeşti.  Compari rezultatele tale cu ale altora

Cum fiecare dintre noi este unic, şi metabolismul acţionează diferit. Când urmezi o dietă eficientă în grup, încearcă să nu-ţi compari rezultatele cu ale celorlalţi colegi. De exemplu, urmând acelaşi regim, o cunoştinţă de-a ta a slăbit două kilograme, iar tu abia ai dat jos 500 de grame amărâte. Nu ceda!

Continuă să ţii dieta şi vei reuşi să mişti acul cântarului. E posibil ca tu să ai arderile mai lente sau poate corpul tău s-a obişnuit cu porţii mici de mâncare şi nu „simte“ că e la dietă. Când resursele se vor termina, organismul va da semnale de alarmă că pierde „puteri“. Nu uita să bei apă! Hidratează-te cu cel puţin 2 litri de apă zilnic şi fă mişcare, cel puţin o jumătate de oră pe zi. Antrenamentele la sală nu se fac pe stomacul gol, pentru că efortul fizic îţi creşte pofta de mâncare.

De ce nu slăbeşti.   Iei pastile de slăbit

Ai auzit că unele pilule înhibă pofta de mâncare şi te gândeşti că acestea te vor ajuta să slăbeşti mai repede? Din fericire pentru tine, cele mai multe care au substanţe active periculoase pentru sănătate se dau cu reţeta de la medic. E adevărat, anumite medicamente accelerează metabolismul, deci grăbesc arderile caloriilor, şi controlează pofta de mâncare. Toate bune şi frumoase, dar ce te faci după ce termini cutia cu pastile? Apetitul îşi va reveni la normal, ba chiar va fi mai mare, pentru că organismul trebuie să recupereze resursele pierdute. Nu risca să iei aceste pastile de slăbit!