De ce nu e bine să începi o dieta de marţi

1 2 jpg jpeg

Marţea nu este cea mai bună zi pentru a începe o cură de slăbire. Cercetările în domeniu demonstrează de ce ziua de marţi este sortită eşecului din acest punct de vedere.

Bine, dacă eşti o fire ambiţioasă şi ce ţi-ai pus în cap trebuie să duci la bun sfârşit, trebuie să ştii că nu o să fie o luptă uşoară.

Zilele ideale pentru a începe o dietă sunt duminică şi luni.

Oamenii de ştiinţă au făcut un sondaj la care au fost implicate 2.000 de femei. Toate ţinuseră cure de slăbire în decursul ultimului an şi aleseseră şi ziua de marţi pentru a începe o dietă.

Din afirmaţiilor lor se disting două categoriii:

1. Cele care au început dieta marţi au cedat în mai puţin de o săptămână ispitelor culinare;

2. Femeilor care au continuat dieta le-a fost foarte greu să termine programul de slăbire.

Atunci când au început cura de duminică au slăbit, în medie, 10 kilograme, în descursul a trei săptămâni.

Nu acelaşi lucru s-a întâmplat când s-au apucat de cură marţea. Motivaţia dispare şi nu mai reuşesc să respecte programul stabilit nici măcar o săptămână fără să li se pară dificil. Iar frustrarea de după ce capitulează le face să nu-şi mai poată controla poftele şi riscă să se îngraşe mai mult decât au slăbit.

Din studiul efectuat de experţii britanici reiese că, în general, o femeie ţine cam două diete anual.

Tot din sondaj, s-a constatat că majoritatea curelor de slăbire sunt întrerupte vinerea, pe motiv că în weekend sunt mai multe ispite culinare şi cele mai multe femei cedează.

Concluzia studiului britanic este că atunci când începi un program de slăbire la sfârşitul sau la începutul săptămânii, respectiv duminică şi luni, ai mai multe şanse de reuşită. Se presupune că eşti mai detaşat de probleme şi poţi să-ţi umpli frigiderul numai cu alimentele care alcătuiesc meniul de regim.

În caz contrar vei cădea pradă stresului, care îţi va „permite“ să faci şi alte rezerve alimentare.