De ce e bună dieta cu cartofi
Pe parcursul acestei diete corpul tău va profita din plin de aportul de vitamine, proteine şi potasiu adus de cartofi. Pentru asezonare renunţă la sare în favoarea sucului de lămâie, mentei, chimionului, rozmarinului, nucşoarei şi usturoiului care şi ele te scapă de kilogramele în plus. Foloseşte şi coaja cartofilor sub formă de ceai! Conţine antioxidanţi şi vitamine importante şi ele într-o dietă.
Luni Mic dejun: două felii de pâine integrală cu gem, un iaurt degresat mic, sucul unei portocale Gustare: un grepfruit Prânz: doi cartofi copţi cu cod la grătar, un iaurt degresat mic Gustare: o portocală şi un măr Cină: trei cartofi fierţi cu ciuperci şi pui la grătar, un măr şi suc de morcovi Marţi Mic dejun: o felie de pâine integrală cu pui la grătar, un grepfrut şi un ceai din coajă de cartofi Gustare: un pahar de suc de morcov şi o felie de pâine integrală Prânz: patru cartofi fierţi şi două roşii tăiate felii se dau la cuptor cu doi ardei graşi şi o ceapă care se călesc înainte cu o lingură de ulei de măsline. Gustare: un iaurt degresat mic Cină: trei cartofi fierţi serviţi alături de un amestec preparat din ceapă, usturoi, de brânză de vaci, iaurt degresat şi două linguriţe de zeamă de lămâie Miercuri Mic dejun: salată de fructe din mere şi mandarine cu iaurt degresat şi cereale integrale Gustare: o felie de pâine integrală cu brânză de vaci Prânz: lasă la cuptor pentru zece minute doi cartofi fierţi înainte la care adaugi roşii, doi ardei graşi şi 60 de grame de brânză Gustare: un măr Cină: o salată preparată din doi cartofi fierţi, doi castraveţi, o ceapă şi pătrunjel. Pentru sosul salatei amestecă două linguri de iaurt degresat, piper, usturoi şi o lingură de ulei de măsline. Joi Mic dejun: două felii de pâine integrală cu brânză de vaci şi o portocală Gustare: un pahar de lapte degresat Prânz: o salată din doi cartofi copţi, şuncă, două linguri de lapte degresat, o linguriţă de ulei de măsline, nucşoară şi o lingură de zeamă de lămâie. Gustare: un grepfrut Cină: o supă din doi cartofi mici, un morcov, o jumătate de linguriţă de unt, 30 de grame de şuncă şi pătrunjel. Separat, şunca se dă într-un clocot pentru a elimina sarea, apoi se adaugă în restul supei. Vineri Mic dejun: un iaurt degresat mic cu un fruct kiwi şi o portocală Gustare: un măr şi un pahar de suc de portocale Prânz: prepară la cuptor 20 de minunte cinci cartofi tăiaţi felii, o ceapă şi două roşii, brânză rasă, piper şi un ou deasupra Gustare: un pahar de suc de roşii Cină: doi cartofi copţi tăiaţi fiecare în patru cu brânză de vaci, o lingură de lapte degresat, sucul unei jumătăţi de lămâie şi pătrunjel Sâmbătă Mic dejun: un iaurt degresat, o portocală şi două linguri de cereale Gustare: două mere Prânz: un cartof, doi morcovi mici şi un dovlecel fierţi alături de peşte cod la grătar, un pahar de suc de morcovi Gustare: un iaurt degresat mic şi o felie de pâine integrală Cină: patru cartofi copţi cu un amestec preparat din brânză de vaci, o lingură de iaurt degresat, jumătatea unei cepe, piper şi sucul unei lămâi Duminică Mic dejun: un ou şi o felie de pâine integrală Gustare: trei ridichi Prânz: trei cartofi copţi cu două roşii Gustare: un măr tăiat cubuleţe amestecat cu iaurt degresat Cină: doi cartofi mari fierţi, pui la grătar, o conopidă opărită şi sos din iaurt degresat, o lingură de zeamă de lămâie, chimen şi mentă mărunţită Reţine! Fierbe cartofii în coajă. Înlocuieşte sarea cu suc de lămâie. Bea doi litri de apă pe zi. Evită exerciţiile fizice epuizante.