Cum să-ţi prelungeşti senzaţia de saţietate

1 2 jpg jpeg

De câte ori nu ai început o dietă nouă şi după doar două zile ai abadonat-o pentru că nu ai făcut faţă senzaţiei de foame?

Deşi există crezul conform căruia dacă nu îţi este foame pe parcursul unei diete, atunci aceasta nu este corect ţinută, adevărul este că prima greşeală este folosirea cuvântului dietă.

Pentru o siluetă frumoasă ai nevoie să te alimentezi corect, la timp, iar pentru ca frumuseţea ta să fie şi sănătoasă a nevoie de cât mai multă mişcare, hidratare şi nu în ultimul rând de odihnă.

Dieta este un fenomen pe care tu îl urmezi o perioadă scurtă de timp, după care dacă apuci să o ţii până la final te vei întoarce la vechile tale obiceiuri şi astfel metabolismul tău va fi în permanenţă dat peste cap şi vor apărea şi alte probleme de sănătate.

Schimbă-ţi stilul de viaţă, nu dieta

1 2 jpg jpeg

Înfometarea nu aduce nimic bune, decât în cazul în care alegi să ţii o zi de post negru odată la câteva săptămâni sau luni. Altfel, când alegi să îi oferi un aport caloric extrem de scăzut organismului tău, aceasta va începe să facă provii şi vei observa imediat cum începi să iei în greutate, practic este exact efectul lui Pavlov care se aplică şi în cazul corpului tău.

Înfometarea aduce cu sine şi mai multe kilograme, deci renunţă la diete şi învaţă să te alimentezi corespunzător şi să ai grijă de corpul tău.

Senzaţia de foame apare atunci când îi oferi mult mai puţin organismului decât are el nevoie, dar în schimb dacă alegi să îi oferi cantitate mică dar calitate bună vei observa cum senzaţia de foame va deveni istorie.

Nu uita de celebrul pahar cu apă

1 2 jpg jpeg

Organismul tău este precum un copil, se obişnuieşte pe parcurs cu absolut tot ce îi oferi tu, de la programul de somn, de sport, de alimentaţie.

Asftel, unori dacă eşti deshidrat este posibil să te confrunţi cu senzaţia de foame. Dacă bei un pahar cu apă şi observi că într-un interval de maxim 10 minute senzaţia de foame nu dispare, atunci este clar că ai nevoie să mănânci.

Alege să ai zilnic în alimentaţia ta cel puţin două porţii de legume şi una de fructe, 2 litri de apă şi un minim de 30 de minute de mişcare. În felul acesta nu vei mai avea nevoie de nicio dietă.

Ţine cont de faptul că adesea cafeaua şi ceaiurile te pot deshidrata, deci ai grijă la cantitatea consumată şi nu uita să te hidratezi constant. Apa îţi poate da uneori senzaţia de saţietate.

Optează pentru supe şi fibre

2 jpg jpeg

Foamea poate avea atât cauze fizice cât şi psihice, deci dacă eşti supărat nu te aşeza niciodată la masă şi nici nu consuma alcool.

Consumă din plin salate însă ai grijă la ce drssing foloseşti, şi alege întotdeauna supele, acestea au un conţinut caloric scăzut şi îţi oferă senzaţia de saţietate.

Fibrele te vor ajuta să ai parte de o digestie corespunzătoare, să mănânci mai puţin şi să menţii senzaţia de saţietate timp îndelungat.

Încearcă să faci diferenţa dintre foame, poftă, deshidratare şi oboseală. Toate acestea pot fi cauza mâncatului exact în momentul nepotrivit.