Cum să slăbeşti cu dieta Weight Watchers

1 2 jpg jpeg

Un regim de slăbire nu trebuie perceput întotdeauna ca pe o pedeapsă. Weight Watchers este un program de slăbire care funcţionează încă din anii ’60. Pentru că respectă nişte principii culinare echilibrate, care duc la pierderea în greutate fără prea mult efort şi fără să renunţi la multe dintre alimentele tale preferate.

Practic, poţi mânca aproape tot cu condiţia să ţii cont de punctele pe care le are fiecare produs în parte. Şi dacă de mic(ă) ţi-au plăcut cifrele, înseamnă că pentru tine dieta Weight Watchers o să fie un joc delicios. Alimente verzi au cele mai puţine puncte Şi de aceea le poţi consuma la discreţie. Dieta concepută după regulile Weight Watchers este împărţită în trei mari categorii de alimente, în funcţie de conţinutul lor de puncte. Astfel, cele care sunt colorate în verde, precum sunt legumele şi fructele, au mai puţin calorii şi, deci, au mai puţin puncte. Urmează alimentele portocalii (carnea, peştele, dar şi lactatele intră în această categorie), care au un conţinut caloric moderat. Cea de-a treia categorie este reprezentată de alimentele roşii (ciocolată, mezeluri), care sunt foarte bogate în calorii.

Există un tabel cu numărul de puncte pentru fiecare produs, stabilit în funcţie de conţinutul caloric. Cum procedezi corect atunci când urmezi această dietă? Nimic mai simplu: verifici mereu câte puncte ai mâncat şi câte mai ai voie să consumi. Spre exemplu, o persoană care cântăreşte 70 de kilograme poate consuma 18 puncte.

-vinete (1 buc) - 0 pct.

-fasole verde (100 g) - 0 pct.

-ciuperci, roşii, varză albă (100 g) - 0 pct.

-cartofi fierţi - 2 pct.

-cartofi prăjiţi (150 g) - 9,5 pct.

-fasole uscată (50 g) - 0,5 pct.

-mere, fructe de pădure, portocale, piersici (100 g) - 0 pct.

-banane (1 buc) - 1 pct.

-piept de pui afumat (20 g) - 0,5 pct.

-carne de viţel (125 g) - 2 pct.

-carne de porc (150 g) - 3 pct.

-peşte prăjit (150 g) - 7 pct.

-păstrăv (300 g) - 6 pct.

-macrou proaspăt (90 g) - 4 pct.

-ton în suc propriu (30 g) - 1 pct.

-scrumbie afumată (100 g) - 6 pct.

-lapte degresat (250 ml) - 2 pct.

-ouă (1 buc) - 2 pct.

-iaurt cu fructe (330 ml) - 3 pct.

-ciocolată - 3 pct.

-salam (100 g) - 3 pct.

-tiramisu (150 g) - 8 pct.

-îngheţată cu fructe (125 g) - 8,5 pct.

-îngheţată de ciocolată (125 g) - 3 pct.

-clătită (1 buc) - 4 pct.

-chips (20 g) - 2 pct.

Poţi face o mulţime de combinaţii după placul tău, fătă să renunţi la niciun aliment preferat. Trebuie doar să respecţi numărul de puncte potrivit pentru corpul tău.

Ca să te bucuri mai repede de rezultate, este indicat să faci şi puţină mişcare zilnic şi să bei cel puţin 2 l de apă în fiecare zi.