Cu aceste 5 trucuri ajungi la greutatea dorită!

1 2 jpg jpeg

Vrei să scapi de kilogramele în plus, dar dietele nu sunt tocmai în favoarea ta? Aplică şi tu cele 5 trucuri pentru a avea un corp frumos şi pentru a te menţine în formă!

Dacă ai încercat tot soiul de diete şi nici una nu a funcţionat, dacă ai redus numărul de calorii consumate şi te-ai apucat să mergi la sală în mod constant şi totuşi nu vezi rezultate, atunci este momentul să apelezi la câteva trucuri pe cât de eficiente, pe atât de simple.

Atunci când vrei să ţii în frâu kilogramele, cea mai mare pare din atenţia ta trebuie să se îndrepte asupra hormonilor responsabili cu problema greutăţii.

Iar pentru acest fapt ai nevoie de câteva mici ponturi ce o dată adoptate în stilul tău de viaţă trebuie să-ţi devină un ritual.

1. Nu te grăbi când mănânci

2 jpg jpeg

Nu degeaba se spune că atunci când iei masa nu trebuie să vorbeşti şi mai ales când ai gura plină. În felul acesta nu se vor produce goluri de aer în stomac, iar procesul digestiv se va desfăşura fără nici un fel de obstacole.

În plus, din momentul în care începi să mănânci, ai nevoie în jur de 20 de minute pentru ca hormonul ce declanşează senzaţia de saţietate, şi anume leptina, să se activeze şi să instaleze senzaţia de saţietate.

În caz contrar, atunci când te grăbeşti, organismul va asimila o cantitate mai mare de mâncare pe care o va digera foarte greu ulterior. Mâncatul pe fugă sau repede vine la pachet cu mestecatul rapid, aspect ce îngreunează de asemenea digestia.

2. Concentrează-te pe calitate şi nu pe cantitate

Pentru sănătatea ta sunt recomandate alimentele bogate în grăsimi bune dintre care amintim avocado, peştele (bogat în Omega-3), uleiul de cocos.

Grăsimile bune te vor ajuta să îţi creşti nivelul de energie şi să o menţii mai mult timp, şi în plus senzaţia de saţietate se va menţine timp îndelungat. Astfel nu vei mai fi tentat să consumi alimnete nesănătoase.

Află cum poţi să faci simplu şi eficient mişcare la birou AICI

3. Evită să sari peste micul dejun

Dimineaţa pe stomacul gol, imediat cum te-ai ridicat din pat obişnuieşte-te să bei un pahar de apă. Aşa ar trebui să înceapă fiecare zi, pasul doi fiind micul dejun. Acest obicei trebuie să fie precum aerul pentru tine. Marea majoritate a persoanelor care nu servesc micul dejun ajung să aibă probleme cu greutatea, în special cu grăsimea abdominală.

Micul dejun nu trebuie să fie mai târziu de o oră din momentul trezirii, altfel leptina nu se va mai activa şi în loc să pierzi din greutate, tu vei câştiga un mic surplus în fiecare zi.

Alege să consumi la micul dejun ouă, reprezintă o sursă bună de proteine, care te va ajuta să scapi de ţesutul adipos din zona abdominală. Şi fibrele sunt un must have al sănătăţii tale, ajută la menţinerea unui tranzit sănătos şi eficient.

4. Nu uita de vitamine

În primul rînd ai nevoie de mişcare, de soare, pentru ca astfel, prin intermediul luminii solare îi vei oferi organismului tău o porţie sănătoasă de vitamina D, care te va ajuta să îţi amplifici metabolismul.

Vitamina D, mai ales cea obţinută pe cale natură, te va ajuta în lupta împotriva surplusului de kilograme.

Nu te gândi să mergi la solar, efectul este taman invers, iara tunci când ieşi din casă nu uita niciodată de protecţia solară, orice cremă cu factor protector care să te protejeze de îmbătrânirea prematură a tenului.

5. Practică un tip de sport

2 jpg jpeg

Indiferent că mergi pe jos, alergi, joci tenis sau mergi la sală, mişcarea nu poate decât să aducă şi mai multe beneficii. Grăsimea se topeşte mult mai repede şi mai uşor în timpul exerciţiilor aerobice.

Mergând cu bicicleta arzi mai multe calorii. Important este să nu faci abuz de exerciţiile de forţă şi să te concentrezi pe puls. De asemenea înnotul, dansul, sunt activităţi care îţi pot fi de mare folos.