Cu această floare slăbeşti mai uşor!

1 2 jpg jpeg

Florile uscate de iasomie sunt folosite în aromarea ceaiurilor, băuturilor carbogazoase, iar uleiul esenţial este valoros în aromaterapie şi medicina naturistă, precum şi în industria de parfumuri şi produse cosmetice.

Creşte capacitatea de concentrare

Te simţi extenuat, ai palpitaţii, dureri de cap şi ţi-e greu să te concentrezi? Acestea ar putea fi semne clare că suferi de oboseală cronică. Pentru atenuarea simptomelor, poţi să bei un ceai de iasomie, căci este sursă de energie la fel ca orice altă băutură care are cofeină, spun specialiştii.

Alungă bolile respiratorii

Datorită proprietăţilor antivirale şi antibacteriene pe care le are planta, un consum regulat de ceai de iasomie poate preveni răceala şi gripa. Mai mult, consumul de ceai când eşti răcit grăbeşte însănătoşirea.

Îţi menţine inima sănătoasă

Pentru persoanele cu rude care au avut de-a lungul timpului probleme cardiovasculare, consumul de ceai de iasomie ajută în prevenirea unor astfel de neplăceri. Compuşii din compoziţia sa sunt un factor-cheie în inhibarea depunerii colesterolului „rău“ (LDL) pe artere. Astfel, ceaiul de iasomie ţine sub control nivelul colesterolului şi a tensiunii arteriale şi previne, de asemenea, stresul oxidativ. Datorită antioxidanţilor care să găsesc în ceai, licoarea scade riscul de infarct miocardic.

Are efect antirid

Uleiul esenţial pur de iasomie nu trebuie folosit nediluat, deoarece poate provoca iritaţii, dar amestecat cu alte uleiuri vegetale, cum este cel de argan, şi pus în crema de zi sau cea hidratantă, face minuni pentru pielea uscată.

Întrucât uleiul de iasomie are efect antioxidant, prevenind îmbătrânirea prematură a pielii, acesta este un excelent remediu antirid. Mai mult, fiind antibacterian, ameliorează micile probleme ale pielii, cum este acneea uşoară.

Pentru un păr frumos, sănătos şi rezistent, pune câteva picături de ulei esenţial de iasomie în şamponul cu care te speli. Te ajută să slăbeşti

Ceaiul de iasomie conţine catehine, substanţe care accelerează arderea grăsimilor şi astfel ajută la pierderea în greutate. Un studiu recent arată că persoanele care beau ceai de iasomie slăbesc mult mai repede decât cele care nu-l consumă regulat. Ceaiul de iasomie este aromat şi dulce, dar, pentru că este uşor acid, nu trebuie consumat pe stomacul gol, pentru a se evita arsurile gastrice.