Condimentele care te ajută să arzi rapid caloriile

1 2 jpg jpeg

Scorţişoara ţine glicemia sub control

Unul dintre cele mai folosite condimente, scorţişoara te ajută să reglezi nivelul de zahăr din sânge, prelungeşte senzaţia de saţietate şi scade nivelul colesterolului rău. De asemenea, te ajută să ţii poftele culinare în frâu şi nu are un aport energetic mare. În locul zahărului sau a altui tip de îndulcitor, adaugă o linguriţă de scorţişoară în cafea, ceai sau lapte.

Ardeiul iute accelerează metabolismul

Datorită compuşilor săi activi (printre care se numără capsaicina), stimulează activitatea metabolică şi are valoare energetică scăzută. Adăugat, cu moderaţie, în supe, mâncăruri sau sosuri pentru salate, stimulează arderile la nivel celular. Ai grijă, în cantitate mare, ardeiul iute stimulează pofta de mâncare. Nu se recomandă persoanelor cu probleme gastrointestinale.

Turmericul înteţeşte arderile celulare

Datorită cantităţii mari de taninuri pe care o conţine, ajută la combaterea retenţiei de apă din organism. Este un condiment care poate fi folosit într-o mulţime de preparate, precum supe, paste, mâncăruri cu legume şi carne, ba chiar şi în deserturi. Tumericul (numit şi curcuma) conţine un ingredient activ, curcumina, cu rol antioxidant, care creşte imunitatea, are efect antiinflamator şi accelerează arderile ceulare.

Boabele de muştar combat pofta de dulce

Boabele de muştar sunt recomandate în curele de slăbire, deoarece au un conţinut mare de elemente nutritive. Elimină balonarea şi constipaţia, îmbunătăţesc circulaţia şi stimulează puternic metabolismul, scăzând dorinţa de a mânca dulciuri sau alimente grase.

Ghimbirul îmbunătăţeşte digestia

Rădăcina proaspătă de ghimbir este ideală în curele de slăbit, pentru că stimulează digestia, reduce balonarea, reglează tranzitul intestinal şi nivelul de zahăr din sânge. Stimulează arderile celulare, fiind de ajutor în curele de slăbit. Bine de ştiut!

Pentru o siluetă armonioasă, optează pentru alimente bogate în proteine, cu un conţinut ridicat de fibre. Ia 3 mese pe zi, la ore fixe, şi fă mişcare de cel puţin 3 ori pe săptămână.