Combate celulita prin dietă!

1 2 jpg jpeg

Cauzele apariţiei celulitei sunt multiple, însă cele mai importante sunt tulburările aparatului digestiv, cauzate de o alimentaţie nepotrivită, un mod de viaţă dezordonat, sau o lipsă acută de somn.

Din punct de vedere al alimentaţiei, în terapia celulitei se recomandă dieta echilibrată, cu un conţinut adecvat de proteine, atât animale cât şi vegetale. Proteinele de origine animală se regăsesc în alimente precum carnea, ouăle, laptele şi peştele iar cele de origine vegetală se găsesc în fasole, mazăre, orez sau soia.

O dietă proteică trebuie ţinută minim 10 zile, apoi trebuie urmată de una de menţinere de încă 10-14 zile, care presupune introducerea treptată a unei alte grupe alimentare, respectiv carbohidraţii (pâine integrală, orez brun, orz, fasole, linte, cartofi).

La finalul acestei perioade se poate relua alimentaţia completă. Dieta proteică dispune de avantajul de a permite pierderi în greuate sigure şi rapide şi reducerea ţesutului adipos, în zonele cu rezistenţă sporită, concomitent cu creşterea masei musculare.

Alimentaţia bogată în alimente proaspete, neconservate şi cât mai puţin procesate rezolvă şi problema consumulului de sare. Sarea în exces atrage după sine retenţia de apă în ţesuturi şi, implicit, apare celulita. Alimentele “aliate” devin astfel fructele şi legumele proaspete, oleaginoasele neprăjite în cantităţi mici, mâncărurile produse cât mai natural.

"E nevoie şi de efort fizic"

Dieta propusă pentru înlăturarea celulitei este eficientă dacă dorim o scădere în greutate care să nu ducă la pierderea de masă musculară. Dieta trebuie însă combinată cu efort fizic şi eventual masaj anticelulitic de stimulare a circulaţiei sangvine şi limfatice aşa cum ne şi indică acest regim de viaţă.

O chestiune importantă este şi faptul că în nici un caz în 10 zile de cură şi încă 10 – 14 zile de menţinere, celulita nu va dispărea. Procesul de înlăturare a celulitei prin metodele amintite e destul de lung, el necesită timp (un an cel puţin). De aceea, regimul care să schimbe stilul de viaţă e binevenit pe perioade lungi de timp.