Cele mai periculoase diete: îţi dereglează metabolismul

1 2 jpg jpeg

Evită să le ţii sau încearcă să nu prelungeşti durata acestor cure de slăbire. Îţi poţi expune organismul în faţa unui risc crescut de carenţe de minerale şi vitamine.

De asemenea, se poate să te trezeşti la final cu mai multe kilograme faţă de când ai început regimul.

Dieta Mono

Această cură are câteva reguli simple: trebuie să consumi un singur aliment pe zi, o perioadă de timp. Poţi personaliza dieta, adică poţi alege să consumi doar fructe, doar legume ori, de exemplu, carne slabă, timp de o săptămână. Rezultatul: după şapte zile poţi observa până la trei-patru kilograme date jos. Se crede că mâncatul unui singur aliment pe zi ajută digestia. Studiile contrazic această supoziţie.

De ce să o eviţi

Genul acesta de dietă este saracă în calorii, dar şi în nutrienţi. Astfel, apar carenţele de vitamine şi minerale şi corpul devine vulnerabil la îmbolnăviri.

Dieta proteică

Celebra cura de slăbire Atkins se bazează pe un consum mare de produse alimentare bogate în proteine. Inventatorii acestei diete credeau că ne îngrăşăm pentru că mâncăm o cantitate mare de carbohidraţi şi amidon. Prin urmare, ca să ţii această dietă trebuie să te axezi pe consumul de carne şi să eviţi pastele, pâinea, dulciurile.

De ce dăunează organismului

Pe lângă faptul că determină apariţia deficitelor de vitamine şi minerale, cauzate de reducerea sau de absenţa legumelor şi fructelor, un consum mare de carne favorizează tulburările digestive. Deseori, se recomandă administrarea medicamentelor laxative sau a ceaiurilor cu acest efect în timpul dietei, dar şi după.

Dieta fără grăsimi

Caracterizată prin evitarea produselor care conţin grăsimi, precum nuci, peşte, carne, lactate şi uleiuri, şi consumul de legume si fructe, dieta fără grăsimi te poate scăpa chiar de patru kilograme într-o săptămână.

Până la un punct, e bine să reduci cantitatea de grăsimi din alimentaţie. Însă nu trebuie să exagerezi, pentru că scade şi nivelul de colesterol “bun”, care protejează sănătatea inimii.

Cura de slăbire Expres

Cei mai mulţi o ţin înainte de o vacanţă sau de un eveniment, de exemplu, o nuntă sau un botez, unde trebuie să fie în formă. Această dietă, care nu trebuie să dureze mai mult de cinci zile, se bazează pe o reducere drastică a numărului de calorii. Cu cât mănânci mai puţin, cu atât mai bine.

De ce trebuie evitată

Infometarea, pentru că despre asta vorbim, duce la apariţia durerilor de cap, a oboselii şi a altor probleme de sănătate. În plus, la finalul dietei eşti în pericol sa fii o noua victimă a efectului Yo-yo, adică să se întoarcă kilogramele pierdute, însoţite de unele noi, bonus.