Ceaiul de anghinare te ajută să slăbeşti

1 2 jpg jpeg

Deşi n-au fost inventate soluţii miraculoase care te ajută să slăbeşti rapid şi fără efort, remediile din plante sunt de un real folos când vrei să ţii o dietă. Condiţia este să le incluzi în alimentaţia zilnică, să ai grijă cum combini produsele şi să faci mişcare.

Cele mai recomandate sunt plantele care au acţiune detoxifiantă, diuretic-depurativă, care stimulează digestia, transpiraţia şi care accelerează metabolismul.

Sportul şi o alimentaţie corectă sunt cele mai eficiente metode pentru

, pe termen lung.

Poţi înlocui cafelele de peste zi cu ceaiul negru. Pe lângă faptul că are cafeină, conţine şi L-teanină, un amino acid care scade apetitul.

Peste 1 lingură de frunze uscate toarnă apa clocotită şi lasă la infuzat 5 minute. După răcire, strecoară lichidul. Prima cană se bea dimineaţa, după micul dejun. Restul cantităţii de ceai se bea pe parcursul zilei.

Peste 30 g rădăcină de cicoare toarnă apa rece, apoi pune pe foc. Lasă 10-15 minute din momentul în care apa începe să fiarbă. Stinge focul, strecoară decoctul şi lasă-l la eăcit. Bea 2 căni pe zi.

Lasă 20 g de cozi de cireşe să stea 20 de minute în apa clocotită, apoi îndepărtează-le cu ajutorul unui filtru. Bea 3 căni pe zi, dupa fiecare masă, timp de 1 lună.

Pune într-un vas de sticlă 10 g de plantă întreagă (rădăcină, tulpină şi frunze) şi alcoolul, acoperă şi lasă la întuneric 2 săptămâni. Ia câte 30 de picături de două ori pe zi, diluate în jumătate de pahar de apă.

Fierbe la foc mic, 10 minute, o lingură de rădăcină de urzici. Acoperă apoi şi lasă la infuzat 10 minute. Bea 3 căini pe zi.

Pentru a prepara un decoct de coada-calului, fierbe, 5 minute, 100 g de plantă uscată în apa clocotită. Lasă la infuzat 10 minute, apoi strecoară lichidul. Bea 2 decocturi pe zi. Coada-calului este contraindicată persoanelor care suferă de hipertensiune arterială.

Adaugă o lingură de flori de soc în apa clocotită. Păstrează vasul acoperit timp de 5 minute. Filtrează lichidul şi îndulcelte cu miere. Bea 3 căni de ceai de soc pe zi, după fiecare masă. În cazul în care ai gripă sau răceală, poţi bea până la 6-8 căni cu ceai de soc pe zi, dar numai timp de câteva zile.

Infuziile amare din plante ca rostopasca şi pelinul detoxifică organismul şi-l ajută să se regenereze. Bea dimineaţa, pe nemâncate, o cană cu infuzie de frunze uscate de pelin sau ia un vârf de cuţit de pulbere de rostopască. Poţi folosi şi tinctură de pelin, timp de 14 zile la rând, înainte de masă.