Ce să mănânci pentru o piele tânără

1 2 jpg jpeg

Pentru păstrarea tinereţii, un regim alimentar sănătos ar trebui să includă alimente precum: fructe, legume şi ceai verde, deoarece sunt bogate în antioxidanţi şi alţi compuşi anti-îmbătrânire.

Anumite alimente şi băuturi conţin fitonutrienţi, nişte substanţe care încetinesc procesul de îmbătrânire. Deoarece fac parte din familia antioxidanţilor, fitonutrienţii neutralizează radicalii liberi, acele molecule de oxigen care au efecte negative asupra întregului organism.

Mai mult, încetinirea procesului de îmbătrânire la nivel celular poate avea loc prin consumul de alimente antiinflamatorii, precum peştele de apă rece, fructe şi legume intens colorate.

Întrucât alimentele se împart în 3 grupe: proinflamatorii, neutre şi antinflamatorii, medicii atrag atenţia că în timp ce alimentele antiinflamatorii sunt benefice pentru organism, cele proinflamatorii pot accelera procesul de îmbătrînire.

De asemenea, dacă mâncăm alimente bogate în acizi graşi sau semisaturaţi, zahăr şi amidon, nivelul de insulină creşte cu apariţia unei reacţii inflamatorii ce accelerează procesul de îmbătrânire.

Alimente bune de consumat

- Peşte, deoarece este bogat în acizi graşi Omega-3 şi are proprietăţi antiinflamatorii.

- Fructe şi legume, întrucât sunt bogate în numeroase vitamine şi minerale, cu rol antioxidant.

- Cereale integrale: acestea furnizează fibre solubile şi fitonutrienţi necesari pentru buna funcţionare a organismului.

- Nucile şi alune sunt o sursă importană de vitamine din complexul B şi grăsimi mononesaturate, care menţin în limite normale colagenul şi cresc rezistenţa pielii.

- Usturoi, ceapă, praz, orz, fasole, linte, ardei iuţi, germenţi de grâu, iaurt sau kefir. Toate aceste alimente au proprietăţi antiinflamatorii.